21.3 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Καλάθης: “Σκέφτομαι μόνο το πρώτο παιχνίδι!”

Ο Νικ Καλάθης είναι από αυτούς που γνωρίζουν τι σημαίνει play offs. Γνωρίζει την πίεση, την αλλαγή ψυχολογίας, το ρόλο που παίζει το μυαλό, αλλά και το πρώτο παιχνίδι στη σειρά, που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού είναι αυτός και θα είναι και στη σειρά των αγώνων με την Ρεάλ Μαδρίτης που αρχίζει αύριο (17/4, 21.15) στο ΟΑΚΑ.

"Θέλω να βοηθήσει την ομάδα μου να φτάσει στο Φάιναλ Φορ. Σκέφτομαι μόνο πως θα νικήσουμε στον πρώτο αγώνα της σειράς. Να προστατεύσουμε την έδρα μας. Θα κάνω ότι κάνω πάντα, θα παίξω όπως παίζω για να βοηθήσω την ομάδα μου αμυντικά και επιθετικά. Αν παίξουμε όπως μπορούμε θα πάρουμε την πρόκριση. Και δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με μένα. Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει από όλους, θα πρέπει όλοι να παίξουμε καλά".

Σημαντικό για τον Καλάθη θα είναι να ελέγξει ο Παναθηναϊκός τον ρυθμό του αγώνα: "Η άμυνα είναι σημαντική και θα πρέπει να κοντρολάρουμε την επίθεσή τους, το ρυθμό τους. Η Ρεάλ έχει πολλές λύσεις επιθετικά και θα πρέπει να σταματήσουμε τους σκόρερ της".

Η ψυχολογία παίζει κι αυτή το ρόλο της, καθώς οι αγώνες είναι συνεχόμενοι και θα πρέπει παίκτες και τεχνικό επιτελείο να διαχειριστούν και τις εναλλαγές των συναισθημάτων: "Κάθε αγώνας είναι μια διαφορετική ιστορία. Μπορείς να νικήσεις με 50 ή να χάσεις με 50, αλλά το επόμενο παιχνίδι είναι διαφορετικό! Έχουμε παίκτες που έχουν εμπειρία από αυτές τις αναμετρήσεις και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ