16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Καλάθης: “Πάντα πρώτη μου επιλογή ο Παναθηναϊκός” (vid)

Ο Νικ Καλάθης μίλησε στην ELPA για το ΝΒΑ, τις διαφορές με την Ευρωλίγκα, αλλά και τον Παναθηναϊκό. Την απόφασή του να επιστρέψει σ' αυτόν μετά τους Μέμφις Γκρίζλις, το τι σημαίνει γι' αυτόν η ομάδα, την αγάπη του για την Αθήνα.

Ο Καλάθης εξήγησε πως επιστρέφοντας από το ΝΒΑ "ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη μου επιλογή" για να προσθέσει: "Η ομάδα που έδωσε ένα συμβόλαιο και ήμουν εδώ και παλιότερα. Ήξερα το σύλλογο, την ομάδα, πάντα μου άρεσαν η Αθήνα και ο Παναθηναϊκός".

Συγκρίνοντας ΝΒΑ και Ευρώπη έκανε λόγο για διαφορετικές εμπειρίες τονίζοντας πως στην Ευρώπη οι ομάδες κάνουν περισσότερες προπονήσεις, είναι διαφορετικά τα ταξίδια και η πίεση. Χαρακτήρισε το ΝΒΑ το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, ενώ σε ότι αφορά την εμπειρία του εκεί ξεχώρισε τις στιγμές που είχε εκεί και ήταν αυτές με τους συμπαίκτες του και το όλο επίπεδο της λίγκας.

Δήλωσε "ευλογημένος" που έκανε το μπάσκετ το οποίο αγαπάει επάγγελμα, ενώ ρωτήθηκε και για την πίεση που υπάρχει: "Ο Παναθηναϊκός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Όταν φοράς τη φανέλα της ομάδας, θα υπάρχει πίεση. Υπάρχει η ευθύνη να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό κάθε βράδυ. Είναι ευκολότερο όταν έχεις αυτόν τον κόσμο δίπλα σου να φωνάζει για σένα".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ