19.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Καλάθης: Ο πιο γρήγορος “1.200άρης”

Με τους ρυθμούς που μοιράζει ασίστ, ο Νικ Καλάθης καταρρίπτει ρεκόρ όχι μόνο στην Ευρωλίγκα αλλά και στην Basket League, παρότι εκεί οι χρόνοι συμμετοχής του τείνουν να συρρικνωθούν αφού δεν χρειάζεται να παίζει πολύ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έγινε χθες στη Λάρισα ο 4ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τις 1.200 ασίστ όμως το επίτευγμα αυτό παίρνει μεγαλύτερη αξία, αν δεν περιοριστεί στους απόλυτους αριθμούς.

 


Το basketa.gr “σκάλισε” τους αριθμούς των τεσσάρων παικτών που έφτασαν σε αυτό το επίτευγμα και το συμπέρασμα που προκύπτει είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακό. Ο Καλάθης είναι ο πιο γρήγορος “1.200άρης” στην ιστορία της Basket League. Δεν χρειάστηκε απλά λιγότερα παιχνίδια για να φτάσει σε αυτό το επίτευγμα σε σχέση με τους τρεις που το έκαναν πριν από αυτόν, χρειάστηκε... πολύ λιγότερα παιχνίδια.

 


Ο Καλάθης έφτασε στις 1.200 τελικές πάσες στο 239ο παιχνίδι του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Χρειάστηκε 79 παιχνίδια λιγότερα από τον Βασίλη Σπανούλη, 84 παιχνίδια λιγότερα από τον Δημήτρη Διαμαντίδη και 166 παιχνίδια λιγότερα από τον Βασίλη Ξανθόπουλο!

 


Πιο συγκεκριμένα, ο Βασίλης Σπανούλης έφτασε τις 1.200 ασίστ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα στην Πάτρα για τη σεζόν 2012-13. Με την 4η από τις εννιά τελικές πάσες του σε εκείνο το παιχνίδι, συμπλήρωσε αυτόν τον αριθμό στο 318ο παιχνίδι του στην κατηγορία.

 


Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο πρώτος χρονικά που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα. Ήταν στον 2ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2010, του Παναθηναϊκού με τον Πανελλήνιο που ήταν το 323ο παιχνίδι του στην Basket League.

 


Αυτός που χρειάστηκε τα περισσότερα παιχνίδια για να φτάσει τις 1.200 ασίστ ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Το έκανε φέτος, στην 3η αγωνιστική και στο παιχνίδι του Περιστερίου με τον Πανιώνιο που ήταν το 405ο του στην κατηγορία.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ