34.8 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Καλάθης: «Να συνεχίσουμε να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες»

Ο Νικ Καλάθης ήταν ξανά καθοριστικός και με 14 πόντους και 6 ασίστ τα έδωσε όλα κόντρα στην Λιθουανία. Μετά την σπουδαία πρόκριση ο διεθνής γκαρντ εξέφρασε την χαρά του για το σπάσιμο της παράδοσης των νοκ άουτ και επισήμανε πως οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που παίζουν καλά προς το τέλος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για το ματς: «Ήμαστε πανέτοιμοι και ξέραμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Ο Μπουρούσης ήταν τρομερός στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παπανικολάου βοήθησε, ο Θανάσης έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο».

Για την πνευματική ετοιμότητα: «Ήμασταν έτοιμοι πνευματικά. Όλοι είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια ματς, παίζουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο όπως και αυτοί άλλωστε. Θα απολαύσουμε την νίκη και θα προετοιμαστούμε για το επόμενο ματς».

Για την αρνητική παράδοση των νοκ άουτ: «Χαίρομαι που σπάσαμε την παράδοση, είμαι χαρούμενος για όλους, την ομάδα, τον κόσμο. Μακάρι να συνεχίσουμε να τους κάνουμε υπερήφανους και να προχωράμε μπροστά».

Για το ματς στους "8": «Θα είναι δύσκολο ματς είτε είναι η Ρωσία είτε η Κροατία όπως και το σημερινό. Θα προετοιμαστούμε και τα θα δώσουμε όλα. Έχουμε αυτοπεποίθηση και μας αρέσει να παίζουμε μαζί».

Για την βελτίωση στο παιχνίδι της Εθνικής: «Η προτεραιότητά μας ήταν να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν θέλαμε να παίξουμε τέλεια στο πρώτο ματς στο Ελσίνκι. Οι καλές ομάδες είναι αυτές που παίζουν στο τέλος. Μας έλειψε ο Γιάννης αλλά είμαστε εμείς εδώ, έχουμε παιδιά που μπορούν να μπουν ανά πάσα στιγμή και να προσφέρουν. Όλοι κάνουν σπουδαία δουλειά».

Για την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame: «Το είδαμε όλοι. Ήταν τεράστια τιμή για το ελληνικό μπάσκετ και τους έλληνες παίκτες. Μετά από αυτό το σπουδαίο κατόρθωμα είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας. Δημιούργησε το ελληνικό μπάσκετ».

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ