31 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Καλάθης: «Μετάλλιο και Φάιναλ Φορ»

Ψηλά τον πήχη θέτει ο Νικ Καλάθης, τόσο με την Εθνική Ελλάδας εν όψει της συμμετοχής της στο Ευρωμπάσκετ 2017 όσο και με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα.

Ο ομογενής γκαρντ μίλησε στο περιθώριο της Media Day του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο ΟΑΚΑ και όπως παραδέχθηκε στην εφημερίδα «Πράσινη» αναφορικά με τους στόχους του: «Δεν το σκέφτομαι ακόμη, αλλά όταν έρθει η ώρα θα εστιάσουμε στο να φέρουμε τον Παναθηναϊκό και πάλι στο Φάιναλ Φορ. Συνεπώς ένα μετάλλιο με την Εθνική και η επιστροφή στο Φάιναλ Φορ με τον Παναθηναϊκό θα είναι ό,τι καλύτερο για τη φετινή χρονιά».

Όσον αφορά στην περσινή αγωνιστική περίοδο, που κατέληξε με την κατάκτηση του τίτλου στο ελληνικό πρωτάθλημα από τους «πρασίνους», εξήγησε: «Όλοι μας αμφισβήτησαν μετά τη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά δείξαμε ότι διαθέτουμε μια ισχυρή ομάδα με πολλές επιλογές και καταφέραμε να πάρουμε παιχνίδια στα οποία χρειαζόμασταν τη νίκη, όπως ο πέμπτος τελικός στο ΣΕΦ. Δεν ήταν εύκολο, αλλά η ομάδα είχε αυτοπεποίθηση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και πιστεύαμε ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ήταν πολύ καλό που δείξαμε πόσο σκληρή ομάδα διαθέτουμε. Το πίστευα όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η ομάδα ότι είμαστε ικανοί να τα καταφέρουμε».

Πάντα υψηλοί οι στόχοι του και με τη «γαλανόλευκη», όπως συμπλήρωσε άλλωστε: «Οι στόχοι είναι υψηλοί και δεν βλέπω το λόγο που δεν θα έπρεπε να είναι. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ευτυχώς όλοι είμαστε υγιείς κι έτοιμοι να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό στο Ευρωμπάσκετ. Θέλουμε να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Δεν νιώθουμε καμία πίεση. Για να πετύχουμε θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να παίξουμε το μπάσκετ που πρέπει και είμαστε ικανοί να παρουσιάσουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ