20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Καλάθης: “Δεν ξέρω για το μέλλον μου”

Ο Νικ Καλάθης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και έθιξε αρκετά σημαντικά θέματα, όπως το συμβόλαιό του, τους διαιτητές, αλλά και τη σχέση Παναθηναϊκού - Ευρωλίγκας και του ίδιου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ κάτι είχε να πει και για τον Βασίλη Σπανούλη.

 

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να φύγει από την Ευρωλίγκα τόνισε: "Δεν μπορώ να φανταστώ τον Παναθηναϊκό εκτός Ευρωλίγκας. Αν το αποφασίσει όμως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που είναι αυτός που βάζει χρήματα με την οικογένειά του στην ομάδα κι έχει κάνει τόσα γι’ αυτήν, θα τον στηρίξω”.

Το δικό του συμβόλαιο πάντως λήγει το καλοκαίρι και ακόμη δεν έχει γίνει συμφωνία για την ανανέωσή του: "Δεν ξέρω για το μέλλον μου. Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και όλα είναι ανοικτά αυτή τη στιγμή".

Είδε πάντως δύο παίκτες να υπογράφουν συμβόλαια μεσούσης της σεζόν και τον Παναθηναϊκό να ενισχύεται με τον Μάικ Τζέιμς και τον Άντριαν Πέιν: "Ο πρόεδρος επενδύει πολλά στην ομάδα. Έχει φέρει σπουδαίους παίκτες όπως ο Πέιν και ο Τζέιμς. Έτσι δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για εμάς. Δεν μπορούμε να πούμε μας λείπει αυτός ο παίκτης ή ο άλλος”.

Όσο για τους διαιτητές; Η δική του προσέγγιση είναι διαφορετική: "Δεν κοιτάζω τι κάνουν οι διαιτητές. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς στο παρκέ και πώς παίζουμε στα 40 λεπτά. Αυτό κρίνει το παιχνίδι. Πιστεύω πως πρέπει να κοιτάμε τον εαυτό μας πρώτα και μετά τους διαιτητές”.

Θα μπορούσε να δει μια συνύπαρξη Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας στο Βελιγράδι; "Ναι, γιατί όχι; Παίζουμε και οι δύο καλό μπάσκετ τη δεδομένη στιγμή. Θ είναι δύσκολο όμως αν δεν έχουμε πλεονέκτημα έδρας. Θα είναι καλό για την Ελλάδα και τον κόσμο να βρεθούμε και οι δύο εκεί. Κάθε μεταξύ μας αγώνας είναι μια μάχη κι ένας αγώνας που θέλεις να παίζεις”.

Η άποψή του για τον Βασίλη Σπανούλη; "Τρέφω μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν. Είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη. Είναι μεγάλο κομμάτι της ομάδας του. Ακόμα και στα 45 να φτάσει θα μπορεί να επηρεάζει το παιχνίδι με καταλυτικό τρόπο”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ