20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κακό θέαμα, καλό διπλό για το Περιστέρι

Το Περιστέρι πέρασε από το «Σοφία Μπεφόν» νικώντας τον Πανιώνιο με 61-48, σ' ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι για την 16η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League.

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου έφτασε τις τρεις διαδοχικές νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα και με ρεκόρ 11-5 ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τον Προμηθέα Πάτρας πάντως να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, καθώς αντιμετωπίζει αύριο (19/1) τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα. Όσον αφορά τους γηπεδούχους, έχασαν για τέταρτη φορά στους πέντε τελευταίους αγώνες και με 6-9 συγκατοικούν στην ένατη θέση με Ηρακλή και Λάρισα, αλλά χρειάζονται άμεσα νίκες για να μην μπλέξουν.

Η εικόνα των δύο ομάδων ήταν... υποφερτή στο πρώτο δεκάλεπτο που έληξε 19-21, όμως από τη δεύτερη περίοδο και μετά τα καλάθια έμπαιναν με το... σταγονόμετρο. Ο Πανιώνιος σκόραρε 4 πόντους στη δεύτερη περίοδο κι έμεινε πίσω με 35-23 στο ημίχρονο, χωρίς να ανακάμψει ποτέ. Τα μόνο που θα θυμούνται όλοι από το παιχνίδι είναι οι ατυχίες και οι τραυματισμοί του Ταϊρίκ Ντουρέν και του Ουίλ Χάτσερ, αλλά και η αποβολή του Στίβεν Γκρέι, με το τελικό 48-61 να έρχεται λογικά.

«ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ»: Η αστοχία των δύο αντιπάλων στα τρίποντα δεν συμβαίνει συχνά. Οι παίκτες του Λίνου Γαβριήλ σούταραν με το αποκαρδιωτικό 3/26 και οι φιλοξενούμενοι πρόσθεσαν 5/27 για το συνολικό 8/53, με τις μπασκέτες να... αναστενάζουν. Ο Γκρέι με 15 πόντους ηγήθηκε για το Περιστέρι πριν αποβληθεί, ενώ 10 πρόσθεσε ο Καράμπελας. Για τους ηττημένους ο Βεργίνης σημείωσε 14 πόντους, ενώ 12 πέτυχε ο Σάμουελς. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα ριμπάουντ έπαιξαν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Το Περιστέρι 48, ανανεώνοντας τις επιθέσεις του σε 19 περιπτώσεις. Την ίδια στιγμή οι «κυανέρυθροι» πήραν 37 ριμπάουντ κι αυτό τους κόστισε.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ