21.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κακός δαίμονας έσφιξε τα… Γάλατα!

Το χαρακίρι της χρονιάς έκανε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, χάνοντας με 80-71 από την Γαλατασαράι ενώ είχε προηγηθεί και με 48-32 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Οι αποκλεισμένοι Τούρκοι του Αταμάν είναι και με τη... βούλα ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα, αφού στον πρώτο γύρο είχαν πετύχει την πρώτη τους νίκη βάζοντας, πρόσκαιρη, αμφιβολία στους "ερυθρόλευκους", κάτι που έκαναν και σήμερα σε ό,τι αφορά πλέον το πλεονέκτημα έδρας που παραμένει σε ελληνικά χέρια μεν, δεν κρίνεται ακλόνητο δε μετά από αυτό το αποτέλεσμα και με το δύσκολο φινάλε στα 4 ματς που απομένουν.

Το 27-14 του δεκαλέπτου με πλήρη επικράτηση του Ολυμπιακού και στις δύο μεριές του γηπέδου, με ασφυκτική άμυνα και εύκολο σκορ, προμήνυε βραδιά... περιπάτου. Το 48-35 του ημιχρόνου, παρότι είχε πέσει ο ρυθμός δεν προμήνυε έστω ανησυχία, μόνο που ο μεν Ολυμπιακός το είδε αλλιώς και η Γαλατά δεν ήρθε μέχρι το ΣΕΦ για... πλάκα.

Στο 29' ήρθε η πρώτη ισοπαλία, 57-57 και παρότι το δεκάλεπο έληξε με βραχεία κεφαλή για τον Ολυμπιακό, 59-57, ήταν εμφανές ότι οι "ερυθρόλευκοι" είχαν βγει τελείως εκτός ρυθμού, η Γαλατά είχε βάλει... φτερά στα πόδια της και πέτυχε την μεγάλη ως... απίστευτη ανατροπή.

"ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ": Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ είχε δύο πόντους στο ημίχρονο και ήταν... ασορτί με την εικόνα της Γαλατά. Στο δεύτερο... επίσης ασορτί ήταν μόνο που αυτή τη φορά έβγαζε μάτια. Τέλειωσε το ματς με 18 πόντους, πέτυχε και 4/5 τρίποντα σε καθοριστικά σημεία και στην ανατροπή, αλλά και στο να την κρατήσει και συνολικά ήταν ο αναμφισβήτητος ηγέτης της Γαλατά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 2/20 τρίποντα ήταν μια επίδοση και τραγική και καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Από την ώρα που ο Αταμάν βρήκε την υγειά του με τον Τάιους μέσα στη ρακέτα και ο Ολυμπιακός πόνταρε στο μακρινό σουτ, ήταν δεδομένο ότι θα υπήρχε πρόβλημα αν αυτά δεν έμπαιναν. Στράφι πήγαν έτσι και τα 10 παραπάνω ριμπάουντ και κυρίως τα 22 επιθετικά του, αφού οι Τούρκοι τα έβαζαν, έκαναν τη μεγάλη ανατροπή και πήραν τη μεγάλη νίκη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

Περισσότερα σε λίγο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ