16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κακλαμανάκης ο «κρυφός» MVP του Λαυρίου στο BCL (pic, vid)

Ο Τάισον Κάρτερ είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από την προηγούμενη σεζόν μέχρι και αυτές τις τελευταίες μέρες του πριν φύγει από το Λαύριο για την Αγία Πετρούπολη. Δικαίως βέβαια αφού είναι ένα παιδί με ταλέντο και ραγδαία εξέλιξη που θα συνεχίσει στην Ευρωλίγκα με τη Ζενίτ. Αυτό ωστόσο επισκίασε ένα γεγονός που δεν θα πρέπει να αγνοηθεί. Είναι οι σπουδαίες εμφανίσεις του Δημήτρη Κακλαμανάκη στον δρόμο προς τη σπουδαία επιτυχία της πρόκρισης στα Play in του Basketball Champions League.

 


Ο διεθνής σέντερ δεν είναι πρωτάρης στη διοργάνωση αφού έπαιξε στο BCL με την ΑΕΚ πριν δύο χρόνια. Δεν έπαιζε βέβαια πολύ και με 8,2 λεπτά συμμετοχής περιορίστηκε σε ισχνούς μέσους όρους (1,5 πόντους, 1,6 ριμπάουντ). Στο Λαύριο όμως είναι ο βασικός σέντερ και στη διαδρομή προς το 3-3 και την πρόκριση, μόνο βοηθητικό ρόλο δεν είχε.

 

 


Αντιθέτως, ο Κακλαμανάκης είχε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Λαυρίου στα τρία από τα έξι παιχνίδια του στο BCL με 19 ranking στην πρεμιέρα με την Ντιζόν, 22 στο ματς της Γαλλίας την περασμένη εβδομάδα και χθες είχε 17 κόντρα στη Μάλαγα για να μοιραστεί αυτόν τον άτυπο τίτλο με τον Τάισον Κάρτερ. Ο διεθνής σέντερ κέρδισε συνολικά τον τίτλο του MVP του Λαυρίου στην κανονική περίοδο έχοντας 100 ranking έναντι του 92 που είχε ο Τάισον Κάρτερ.

 


Αυτή που όμως παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι η απόσταση των αριθμών του Κακλαμανάκη μεταξύ του BCL και της Basket League που είναι μεγάλη. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων αλλά και ranking και στα έξι παιχνίδια του στο Basketball Champions League…

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ