15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κακλαμάνος στο basketa : «Ο ΑΣΚ μεγαλώνει μέρα με την ημέρα, παίζουμε για τον κόσμο της πόλης»

Αν κάποιος ψάχνει εμπειρία, ποιότητα και σταθερή πορεία για πολλά χρόνια στο υψηλό επίπεδο, τότε σίγουρα θα του έρθει στο μυαλό ο Νίκος Κακλαμάνος, ο οποίος στα 39 του χρόνια συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο ως σκόρερ, αλλά και ως αθλητής που ξέρει να δημιουργεί ομάδες γύρω του.

Ο έμπειρος αθλητής βρίσκεται για τέταρτη σεζόν στον ΑΣ Καρδίτσας, και στη χθεσινή (24/10) νίκη στην Καβάλα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, έχοντας 11 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, και συνολικά 24 πόντους. Μιλώντας στο basket.gr αναφέρθηκε στο πόσο μεγαλώνει μέσα σε αυτά τα χρόνια ο ΑΣΚ, για το πόσο θα συνεχίζει να παίζει μπάσκετ, ενώ εκτός από την πανδημία στάθηκε στο πόσο δύσκολα πέρασε ο κόσμος της Θεσσαλικής πόλης από την πρόσφατη κακοκαιρία που έφερε μεγάλες καταστροφές.

Νίκο σπουδαίο διπλό, στο τρίτο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι. Πόσο εύκολα ή δύσκολα ήρθε η νίκη, και πόσο σημαντική είναι για εσάς, και πως είναι να παίζεται συνεχώς μακριά από το σπίτι σας : «Η συγκεκριμένη ήταν μια μεγάλη νίκη για την ομάδα μας, που μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Το παιχνίδι είχε ιδιαιτερότητες καθώς η Καβάλα προερχόταν από ανεπιτυχή αποτελέσματα και έπρεπε να δώσουμε πολύ προσοχή, με τους γηπεδούχους να έχουν μεγάλη δίψα για να φτάσουν στη νίκη. Ωστόσο, και ενώ στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης κάναμε τα εύκολα δύσκολα, κρατήσαμε την ψυχραιμία μας, και είμαστε χαρούμενοι για το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Εκτός από τους 24 πόντους, είχες 11 στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο. Στα 39 σου παραμένεις σημείο αναφοράς, πόσα χρόνια πιστεύεις θα σε βλέπουμε ακόμη στα παρκέ : «Για να έρθει αυτή η εμφάνιση έχει δουλέψει σκληρά όλη η ομάδα. Σήμερα (χθες 24/10) ήμουν εγώ, σε άλλο παιχνίδι θα είναι κάποιος άλλος συμπαίκτης μου. Το θέμα είναι να χαιρόμαστε όλοι το ίδιο γιατί τα αποτελέσματα μας ανεβάζουν επίπεδο σαν αθλητές και μας δίνουν διακρίσεις, και όχι τα νούμερα. Όσο έχω κίνητρο και τη δίψα θα με βλέπετε στα παρκέ. Χαίρομαι όμως όταν έχω συμπαίκτες που ακολουθούν την ίδια γραμμή πλεύσης με τη δική μου τόσα χρόνια, που δεν είναι άλλη από το να κερδίζω μέσα στο γήπεδο».

Η Καρδίτσα δοκιμάζεται, και στην πανδημία ήρθαν και οι τρομερές καταστροφές με την κακοκαιρία. Πως το έζησες όλο αυτό, πως το βιώνει η ομάδα, που ουσιαστικά αναγκάζεται να παίζει εκτός έδρας, και ποιο είναι το μήνυμα σου στον δοκιμαζόμενο κόσμο της περιοχής. Παίζεται και για αυτούς αφού δεν μπορούν να έρχονται στο γήπεδο : «Σίγουρα περάσαμε δύσκολες στιγμές, χάθηκαν ζωές, σπίτια, περιουσίες. Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που έζησα προσωπικά, δηλαδή να βλέπω τη στάθμη του νερού να έχει ανέβει στον πρώτο όροφο του σπιτιού μου. Τέλος καλό, όλα καλά, όμως κοιτάμε και την επόμενη ημέρα. Θα πάρει καιρό να συνέλθει ο κόσμος γιατί όπως είπα έπαθε τεράστιες ζημιές και εμείς σαν παίκτες που εκπροσωπούμε την Καρδίτσα το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους φέρνουμε χαρά με τα αποτελέσματα μας, και αυτό τους κάνει να ξεχαστούν έστω και λίγο για το κακό που τους βρήκε».

Σε ποια κατάσταση είναι το γήπεδο, και πότε πιστεύεις θα είναι έτοιμο για αγώνες : «Όπως ήταν λογικό ούτε το γήπεδο θα γλύτωνε από μια τέτοια φυσικά καταστροφή και ελπίζουμε σύντομα και με τις κατάλληλες κινήσεις της περιφέρειας και του δήμου να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να ξανά μπούμε στο σπίτι μας για αγώνες και προπονήσεις».

Πως βιώνεις την πανδημία, και πως βλέπεις τα μέτρα και όλη την κατάσταση : «Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει συγκλονιστεί όλος ο κόσμος με την πανδημία που μα έχει βρει, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα και να παίρνουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις για το καλό όλων μας. Είμαστε έξυπνος λαός και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

Είσαι τέσσερα χρόνια στον ΑΣΚ. Αποτελεί κάτι διαφορετικό για το Ελληνικό μπάσκετ, και ρωτάω εσένα που έχεις τεράστια εμπειρία στις Εθνικές κατηγορίες. Ποιος ο φετινός σας στόχος : «Ο ΑΣΚ μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Το γήπεδο στην περιοχή έχει δώσει άλλη αίγλη, και σίγουρα είναι κίνητρο για όλου μας. Από εμάς που παίζουμε αλλά και από τα νέα παιδιά που όλο και ποιο κοντά έρχονται στην ομάδα και στο μπάσκετ. Θεωρώ ότι όταν θα έρθει η μεγάλη στιγμή για το παραπάνω βήμα της ομάδας, θα είναι όλοι έτοιμοι!!!».

Πως βλέπεις το επίπεδο της κατηγορίας και αν έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα : «Ακόμη δεν έχω γενική εικόνα της κατηγορίας αλλά σίγουρα ξεχωρίζω τον Ολυμπιακό, μια ομάδα που απαρτίζεται από έμπειρους και νεαρούς ταλαντούχους αθλητές. Αλλά βλέπουμε ότι ιστορικές ομάδας, όπως το Μαρούσι και ο Απόλλωνας Πατρών να διαθέτουν ομάδες πρωταθλητισμού, και θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους ότι τους αναλογεί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ