31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Κακαρούδης: “Έχουμε και μια αξιοπρέπεια”

Ο Φάρος δεν χάνει στο Κερατσίνι, ο Ηρακλής ήταν ο τρίτος από τους “μεγάλους” που υπέκυψε και ο Κώστας Κακαρούδης μιλάει στο basketa.gr για μια ομάδα με μεγάλη αξιοπρέπεια! 

Μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, η ομάδα που θα ανέβει απ’ ευθείας στην Basket League, αγνοείται! Ο Ηρακλής ήταν αυτός που  - θεωρητικά - είχε τον πρώτο λόγο αλλά τον πήρε… παραμάζωμα η κατηφόρα του Κερατσινίου. Ότι δηλαδή έπαθαν και οι υπόλοιποι δύο διεκδικητές, ο Δούκας με τον Πανιώνιο. Βλέπεται, ο Φάρος δεν χάνει με τίποτα στην έδρα του. Το αήττητο κρατάει χρόνια και δεν ήθελε να το δει να “σπάει” από μία ομάδα που είναι του χεριού του. Τώρα, γιατί θα τερματίσει στην 4η θέση, αυτό είναι… αλλού παπά ευαγγέλιο το οποίο, για χάρη του basketa.gr το διαβάζει ο Κώστας Κακαρούδης

- Βαθμολογικά είναι μία νίκη που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ψυχολογικά όμως ενόψει των playoffs;

“Όταν παίζεις με τον πρωτοπόρο στο γήπεδο σου και είσαι ομάδα που διεκδικείς την άνοδο, θες να κερδίσεις άσχετα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ακούστηκαν πάρα πολλά όλη την εβδομάδα. Η ομάδα του Φάρου έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια πως, μπορεί να μην έχει πολύ κόσμο αλλά έχει έναν πρόεδρο που είναι “καθαρός” πάνω απ’ όλα. Παίξαμε λοιπόν για τον Βαγγέλη (σ.σ. Τσάπα), για τα ονόματα και την αξιοπρέπεια μας. Φυσικά και θέλαμε να κερδίσουμε. Ο Φάρος στην έδρα του έχει κερδίσει όλους τους “μεγάλους” και τον Δούκα και τον Πανιώνιο και αισίως τον Ηρακλή, διατηρώντας το αήττητο που κρατάει πολλά χρόνια. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ηρακλής είναι μία πολύ καλή ομάδα, μας πήγε στον ρυθμό του και έριξε χαμηλά το σκορ αλλά καταθέσαμε και την ψυχή μας και καταφέραμε να κερδίσουμε. 

- Θα είστε στο 1-1 με Ηρακλή, Πανιώνιο και Δούκα, με όποια ομάδα τέλος πάντων βρεθείτε στα playoffs. Για να καταφέρετε να φτάσετε στον στόχο σας, θα πρέπει να “σπάσετε” μία ή και δύο φορές κάποια έδρα. Έχετε τα… κότσια; Μπορείτε;

“Το ότι μπορούμε, μπορούμε! Το ξέρουμε όλοι, το ξέρουν και οι αντίπαλοι μας! Το θέμα είναι να φανεί στην πράξη”. 

 - Βλέπεις να σας φοβούνται οι αντίπαλοι σας;

“Δεν νομίζω πως υπάρχει φόβος. Είμαστε ποιοτική και γεμάτη ομάδα, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες που θα βρεθούν στα playoffs. Το έχω πει και θα το ξαναπώ μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα, πως ο Φάρος διαθέτει το καλύτερο ρόστερ. Αυτό βέβαια στα λόγια δεν φτάνει γιατί πρέπει να το αποδεικνύουμε και μέσα στο παρκέ και σε αρκετά δεν τον κάναμε”. 

 - Θα τερματίσετε στην 4η θέση. Θεωρώ πως δεν την είχατε κατά νου όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα. Μήπως η υπεραισιοδοξία, μήπως ένα.. τουπέ σας στοίχισε περισσότερο απ’ όσο θα θέλατε;

“Η χρονιά η φετινή ήταν αρκετά περίεργη για το σωματείο γιατί έχασε το επί σειρά ετών… κεφάλι της, τον κύριο Πολέμη. Είχε μάθει να λειτουργεί με αυτόν. Στην αρχή ήμασταν λίγο μπερδεμένοι, φαινόταν από τον τρόπου που παίζαμε αλλά νομίζω πως από τα Χριστούγεννα και μετά δείξαμε ένα άλλο πρόσωπο. Με μόνο μία ήττα μας λες και πρωταθλητές του δευτέρου γύρου. Θα θέλαμε να μας πεις και της χρονιάς αλλά δεν θα σου κάνουμε την χάρη, δυστυχώς. Μακάρι όμως στα playoffs, να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, αυτό που θα μας βοηθήσει να “σπάσουμε” τις έδρες των αντιπάλων μας αν θέλουμε να έχουμε μια ευτυχή κατάληξη”. 

- Τι λες να γίνει την τελευταία αγωνιστική; Με ντέρμπι στην Νέα Σμύρνη και… τρανζιστοράκια στο Ιβανώφειο

“Ο Πανιώνιος έκανε έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο, έκανε μια κοιλιά κι έχασε τον Καρύδα που ήταν ο κινητήριος μοχλός του. Ο τραυματισμός του αποτελεί σοκ για την ομάδα αλλά έχοντας ένα ματς με τον Δούκα στην έδρα του, όσο ντέρμπι και να είναι, πιθανολογώ πως θα το κερδίσει”. 

- Άρα βλέπεις τον Πανιώνιο να είναι πρωταθλητής…

“Λογικά ναι…”



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ