25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Και τώρα ψάχνει ένα θαύμα…

Το Basketa.gr έψαξε και βρήκε τις 22 ομάδες που είχαν βρεθεί με 2-0 πίσω σε σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να προκριθούν.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στα δύο πρώτα παιχνίδια και πλέον καλείται να ανέβει ένα... βουνό.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο πλησίασε το διπλό στον πρώτο αγώνα, όμως τελικά δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην Αθήνα με μία νίκη.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον στο τρίτο παιχνίδι θα παίξει τη «ζωή» της στο γεμάτο ΟΑΚΑ τη Μεγάλη Τρίτη (23/4). Αν τα καταφέρει θα οδηγήσει τη σειρά σε τέταρτο αγώνα που είναι προγραμματισμένος για τη Μεγάλη Πέμπτη (25/4). Αν μπορέσει και τότε να χαμογελάσει οι δύο αντίπαλοι θα λύσουν οριστικά και αμετάκλητα τις διαφορές τους την Πρωτομαγιά στην ισπανική πρωτεύουσα.

Μέχρι τότε όμως υπάρχει πολύς δρόμος.

Το Basketa.gr έψαξε και βρήκε τις 22 ομάδες που δεν έχουν καταφέρει να ανατρέψουν στο παρελθόν το 0-2. 

Την πρώτη χρονιά που θεσπίστηκε το σύστημα με τις τρεις νίκες για πρόκριση σε Φάιναλ Φορ, σε αυτή τη θέση βρέθηκε η Ρεάλ που έχασε δύο φορές από τον Ολυμπιακό κι αποκλείστηκε με 3-1, καθώς οι Πειραιώτες νίκησαν στον τέταρτο αγώνα στη Μαδρίτη.

Την επόμενη σεζόν ήταν ξανά ο Ολυμπιακός που προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στην Πρόκομ και προκρίθηκε πάλι στο τέταρτο παιχνίδι.

Η επόμενη εμπλοκή ελληνικής ομάδας ήταν τη σεζόν 2012-13, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 2-0 της Εφές και να την αποκλείει σε πέμπτο αγώνα, πριν στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο Λονδίνο.

Στην αντίθετη θέση ήρθαν την αγωνιστική περίοδο 2013-14 ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν δύο φορές στη Μαδρίτη και παρά το γεγονός ότι ισοφάρισαν στο ΣΕΦ, δεν μπόρεσαν να προκριθούν στον πέμπτο αγώνα. Το ίδιο βίωσε και ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το 2015 ο Παναθηναϊκός συναντήθηκε ξανά με την ΤΣΣΚΑ. Έχασε εύκολα δύο φορές στη Ρωσία και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1, πριν ηττηθεί στο ΟΑΚΑ κι αποκλειστεί.

Το 2016 ο Παναθηναϊκός έχασε δύο φορές από την Μπασκόνια στη Βιτόρια κι εν συνεχεία «σκουπίστηκε» στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Στην ίδια θέση βρέθηκε το «τριφύλλι» και το 2017, όταν έχασε δύο φορές από τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ και τελικά έχασε ξανά τη σειρά με 3-0.

Τέλος πέρσι, οι μοναδικές ομάδες που βρέθηκαν σε αυτήν τη θέση ήταν η Χίμκι και η Μπασκόνια. Αμφότερες αποκλείστηκαν.

Δείτε αναλυτικά τις ομάδες που βρέθηκαν να χάνουν 2-0 στη σειρά των πλέι οφ και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν:

2008-09: Ρεάλ και Παρτιζάν

2009-10: Μπασκόνια και Πρόκομ

2011-12: Μπιλμπάο και Ούνικς

2012-13: Μπασκόνια, Εφές και Μακάμπι

2013-14: Γαλατάσαραϊ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

2014-15: Εφές, Παναθηναϊκός και Μακάμπι

2015-16: Ρεάλ, Παναθηναϊκός και Ερυθρός Αστέρας

2016-17: Παναθηναϊκός και Μπασκόνια

2017-18: Χίμκι και Μπασκόνια



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ