22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Και τώρα ποιους θα «κόψει» ο Τζόρτζεβιτς;

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς «έκοψε» τρεις ακόμα παίκτες από την προετοιμασία της Σερβίας και πλέον έχει 14 αθλητές από τους οποίους θα προκύψει η τελική δωδεκάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31-8/15/9).

Οι «πλάβι» νίκησαν σε φιλικό αγώνα τη Φινλανδία με 95-75 κι έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Μετά το φινάλε της συγκεκριμένης αναμέτρησης ο «Σάλε» γνωστοποίησε στους Αλέκσα Αβράμοβιτς, Νίκολα Γιοβάνοβιτς και Ντέγιαν Τοντόροβιτς ότι δεν θα συνεχίσουν τις προπονήσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας τους, ευχαριστώντας τους παράλληλα για την προσφορά τους.

Πλέον οι Σέρβοι συνεχίζουν την προετοιμασία τους με 14 παίκτες και το έργο του ομοσπονδιακού τεχνικού της χώρας των Βαλκανίων δεν είναι πλέον καθόλου εύκολο.

Στις θέσεις των γκαρντ υπάρχουν οι «σίγουροι» Μίλος Τεόντοσιτς, Βασίλιε Μίτσιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, αλλά και οι Στέφαν Γιόβιτς, Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς.

Όσον αφορά τη γραμμή των φόργουορντ, οι Νεμάνια Μπιέλιτσα, Μάρκο Σιμόνοβιτς, Στέφαν Μπίρτσεβιτς και Βλάντιμιρ Λούτσιτς μοιάζουν ικανοί να καλύψουν τα «φτερά», αλλά ενδεχομένως κάποιος να «κοπεί», εκτός από τον Μπιέλιτσα.

Τέλος, στη θέση «5» υπάρχει τεράστια δύναμη με δύο ΝΒΑερς και δύο ακόμα ψηλούς ικανούς για όλα. Πρόκειται για τον φοβερό και τρομερό Νίκολα Γιόκιτς του οποίου η θέση δεν κρίνεται επισφαλής, ενώ δύσκολα θα μείνει εκτός και ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς ο οποίος μπορεί να «σκεπάσει» το καλάθι της Σερβίας. Κι αν με μία πρώτη εκτίμηση ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι το φαβορί αντί του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, αυτό δεν τον καθιστά... σίγουρο καθώς ο τελευταίος με τη φανέλα της Εθνικής Σερβίας συνηθίζει να κάνει πολύ μεγάλες εμφανίσεις.

Εν κατακλείδι, ο Τζόρτζεβιτς «έκοψε» έως τώρα όλους αυτούς που αναμενόταν να «κόψει», αλλά πλέον βρίσκεται σε κομβικό «σταυροδρόμι» αναφορικά με το χαρακτήρα της ομάδας που θέλει να παρουσιάσει στα παρκέ της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η Σερβία κληρώθηκε στον 4ο όμιλο και θα βρει απέναντί της στην πρώτη φάση της διοργάνωσης την Ιταλία, την Ανγκόλα και τις Φιλιππίνες.

Στη συνέχεια, το γκρουπ αυτό «διασταυρώνεται» στη δεύτερη φάση με τον 3ο όμιλο όπου συμμετέχουν η Ισπανία, το Πουέρτο Ρίκο, το Ιράν και η Τυνησία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ