24.5 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Και τώρα η «διαβολοβδομάδα»

Ο Παναθηναϊκός νίκησε το Χολαργό στο ΟΑΚΑ με 86-64 και πλέον έχει μπροστά του δύο παιχνίδια για την Ευρωλίγκα.

Στην καθιερωμένη πλέον «ημέρα φιλάθλου», περίπου 6000 οπαδοί των «πράσινων» βρέθηκαν στις εξέδρες και είδαν την ομάδα τους να φτάνει τις έντεκα νίκες σε ισάριθμους αγώνες και να παραμένει η μοναδική χωρίς ήττα στην Basket League, ενώ εκκρεμεί και ο εκτός έδρας αγώνα με τον Κολοσσό στη Ρόδο. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έχουν ρεκόρ 6-6 και βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αποφασισμένος να ξεμπερδεύει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ήταν ο Παναθηναϊκός και έδειξε τις διαθέσεις του από το πρώτο δεκάλεπτο. Στο 3’ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν 7-6, αλλά ακολούθησε ένα σερί 10-0 που έστειλε τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (17-6), με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 23-13.

Παρόμοια η εικόνα της αναμέτρησης και στη δεύτερη περίοδο. Οι «πράσινοι» δεν ήταν εντυπωσιακοί, αλλά μέσω της άμυνας τους διατηρούσαν το προβάδισμα με άνεση και μάλιστα το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 44-29.

Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη θέλησαν να βάλουν δύσκολα στο «τριφύλλι» στο τρίτο κομμάτι του αγώνα. Μάλιστα μείωσαν σε 51-40 κι ανάγκασαν τον Ρικ Πιτίνο να πάρει το μοναδικό του τάιμ άουτ σε ολόκληρο το παιχνίδι. Μετά από αυτό οι πρωταθλητές Ελλάδας συνήλθαν και στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 65-48.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, όμως ο Παναθηναϊκός θέλησε να ευχαριστήσει τους φίλους του που ήταν στο γήπεδο και δεν σταμάτησε να προσπαθεί σε άμυνα κι επίθεση για να προσφέρει και θέαμα. Η διαφορά ανέβηκε στις μεγαλύτερες τιμές της (+26, 82-56 και+25, 78-53, 84-59), ενώ η κόρνα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους νικητές με 86-64.

Ο... ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ: Όπως συνηθιζόταν από την περίοδο που στον πάγκο καθόταν ο Τσάβι Πασκουάλ έτσι και σε αυτήν την αναμέτρηση σκόραραν και οι δώδεκα παίκτες του Παναθηναϊκού, με τον Ρικ Πιτίνο να ανοίγει αρκετά το ροτέισον. Πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με πρώτο τον Ντεσόν Τόμας ο οποίος σταμάτησε στους δώδεκα. Από πλευράς ηττημένων ο Χόκινς ξεχώρισε με 17 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στα ριμπάουντ με 39 έναντι 30, ενώ έδωσε 23 ασίστ για μόλις έντεκα λάθη. Στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες κυριάρχησε απόλυτα, αλλά ήταν κάκιστος στα σουτ τριών πόντων έχοντας μόλις 2/12.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ