23.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Και στο Football… Basketball βλέπουν! (vid)

Πόσο κοντά μπορεί να βρίσκεται το Football με το Basketball; Το Basketa.gr σας παρουσιάζει το «δέσιμο» ανάμεσα στα δύο αθλήματα.

Ας ξεκινήσουμε μ’ ένα αξίωμα. Το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη είναι το ΝΒΑ. Παρ’ όλα αυτά, στις ΗΠΑ, δεν είναι το δημοφιλέστερο σπορ η καλαθοσφαίριση. Ο κόσμος λατρεύει πάνω απ’ όλα το Football. Όπου Football, το αμερικάνικο ποδόσφαιρο που αρκετοί απορούν γιατί λέγεται έτσι, από τη στιγμή που παίζεται κατά κύριο λόγο με τα χέρια!

Η σχέση των δύο αθλημάτων όμως είναι βαθιά χαραγμένη στον χρόνο… Η Bleacherreport έκανε ένα αφιέρωμα στους παίκτες του NFL (National Football League) οι οποίοι παρακολουθούν φανατικά ΝΒΑ.

Αφορμή στάθηκε η έντονη δράση τους στα Social Media, μετά την ανταλλαγή που έγινε στις 22/8 κι έφερε τον Κάιρι Ίρβινγκ στη Βοστώνη, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να χάνει το alter ego του στους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν πέντε διάσημοι αθλητές. Πρόκειται για τον Τζέραλντ Μακ Κόι, τον Ντόνοβαν Σμιθ και τον Κάμερον Μπράτε των Τάμπα Μπέι Μπάκανιερς, τον Τον Μπράντον Μπράχαμ και τον Λεγκάρετ Μπλάουντ των Φιλαδέλφεια Ιγκλς.

Αρχικά προσπάθησαν να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με κάποιον παίκτη του ΝΒΑ, με τον Λεμπρόν να κερδίζει στις προτιμήσεις τους μαζί όμως με τον Κέβιν Ντουράντ και τον… Θάντεους Γιανγκ!

Αναφορικά με το φαινόμενο των σούπερ ομάδων άπαντες συμφώνησαν ότι δεν κάνει καλό στο ΝΒΑ να υπάρχουν κάποια μεγαθήρια, καθώς οι υπόλοιποι αντίπαλοι είναι αδύνατο να σταθούν απέναντί τους.

Σχετικά με τη διαφορά στα συμβόλαια του NFL και του ΝΒΑ, οι παίκτες του Football τόνισαν ότι θα ήθελαν να μην είναι πιο υψηλά τα συμβόλαια των αθλητών μπάσκετ, αλλά αναγνώρισαν ότι εκείνοι αγωνίζονται μόνο για 3-4 μήνες, αντίθετα με τους συναδέλφους τους οι οποίοι παίζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η… αντίστροφη αγάπη

Πάρα πολλοί πάντως είναι οι μπασκετμπολίστες οι οποίοι έχουν λατρεία για το Football. Ο Στεφ Κάρι στο Superbowl του 2016, χτυπούσε το τύμπανο κατά την είσοδο των Νιου Ορλίνς Πάνθερς για τον αγώνα με τους Ντένβερ Μπρόνκος. Στην Ελλάδα οι πιο γνωστοί φαν του NFL είναι δύο άσοι του Παναθηναϊκού Superfoods. Ο Τζέιμς Γκιστ υποστηρίζει τους Ουάσινγκτον Ρέντσκινς και μάλιστα συχνά-πυκνά ανέβαζε στο Instagram βίντεο από την ώρα που παρακολουθούσε την αγαπημένη του ομάδα. Ωστόσο μετά το θέμα που προέκυψε με τον Κόλιν Κάπερνικ (είχατε διαβάσει σχετικά ΕΔΩ) ο φόργουορντ/σέντερ του «τριφυλλιού» μποϊκόταρει το σπορ. Ο δεύτερος είναι ο Κρις Σίνγκλετον ο οποίος είναι φίλος με τον αστέρα των Χιούστον Τέξανς κι έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών του πρωταθλήματος, τον Ντε Άντρε Χόπκινς.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η σχέση των δύο αθλημάτων είναι βαθιά και περισσότερο κοντινή απ’ ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι!

Δείτε το βίντεο με τον Όντελ Μπέκαμ Τζούνιορ των Νιου Γιορκ Τζάιαντς να καρφώνει μ’ εντυπωσιακό τρόπο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ