29.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Και στο τέλος… τα «φρούρια» μιλούν (vids)

Η 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκα τελείωσε με επτά από τα οκτώ της παιχνίδια να βρίσκουν νικητή το γηπεδούχο και μοναδική «πορθήτρια» την Φενέρ, ενώ ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται... στα σχοινιά στο θέμα της πρόκρισης στα playoffs.

Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε ξανά εκτός έδρας και μετά το 82-69 από τη Ζαλγκίρις κινδυνεύει έντονα πια να μείνει εκτός οκτάδας. Οι «πράσινοι» εμφάνισαν δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα για κάθε ημίχρονο, με τον... Mr. Hyde να επικρατεί απόλυτα στο δεύτερο, όλες τις αδυναμίες να φανερώνονται άλλη μια φορά και τα πράγματα να μοιάζουν πολύ σκούρα, εν όψει της επίσκεψης στο Τελ Αβίβ.

Στην Ποντγκόριτσα η Ρεάλ προσκύνησε και η Μπουντούτσνοστ υπέταξε άλλο ένα «θηρίο» με 73-60. Εντύπωση δεν προκαλεί μόνο η νίκη των Μαυροβουνίων, αλλά και η κυρίαρχη εμφάνισή τους έναντι των πρωταθλητών Ευρώπης, τους οποίους «ποδοπάτησαν» και αυτό φαίνεται ιδιαίτερα από το τελικό σκορ, έχοντας έστω μαθηματικά τις δικές τους ελπίδες.

Η Αναντολού Εφές μοιάζει να... μην φεύγει από την τετράδα, παίρνοντας και το ντέρμπι της Πόλης με 82-68 απέναντι στην Νταρουσάφακα. Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν έδειξαν ξανά, ότι η έδρα τους είναι το μεγάλο «όπλο» τους, κυριαρχώντας σε απόλυτο βαθμό για ακόμη μία φορά και πείθοντας με αντίστοιχο τρόπο, ότι σχεδόν στα 2/3 της διοργάνωσης το πλεονέκτημα τους ανήκει.

«Γερά» στην οκτάδα κάθεται πια η Μπασκόνια, που πήρε Αρμάνι και διαφορά μαζί με 80-75. Η ιταλική ομάδα έκανε... περίπατο με τον Μάικ Τζέιμς στο πρώτο μέρος, αλλά τα «λιοντάρια» του Βέλιμιρ Περάσοβιτς μπήκαν εντελώς διαφορετικά στη συνέχεια και ήταν εκείνοι, που στις λεπτομέρειες επιβίωσαν, ανατρέποντας και τη διαφορά των πέντε πόντων από το πρώτο παιχνίδι, σε ένα «βήμα» που είναι ίσως ακόμη πιο καθοριστικό.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 17/1:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάγερν Μονάχου 77-70
Ολυμπιακός-Χίμκι 71-57
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπαρτσελόνα 99-83
Γκραν Κανάρια-Φενέρμπαχτσε 64-82

Παρασκευή 18/1:

Αναντολού Εφές-Νταρουσάφακα 82-68
Μπουντούτσνοστ-Ρεάλ Μαδρίτης 73-60
Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 82-69
Μπασκόνια-Αρμάνι Μιλάνο 80-75

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ