29.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Και στην παράταση… καθαρίζει ο Σλούκας (vids)

Το ντέρμπι της Πόλης βάφτηκε στα χρώματα της Φενέρ για το πρωτάθλημα Τουρκίας, με τον Κώστα Σλούκα να είναι καταλύτης στην παράταση και να την οδηγεί στο «5 στα 5» κόντρα στην Εφές με 86-79, μέσω της παράτασης.

Ακόμη ένα ντέρμπι μεταξύ Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Εφές είχε μεγάλο σασπένς, κάτι που συνηθίζεται ιδιαίτερα στην εποχή του Εργκίν Αταμάν στη δεύτερη, με νίκες μάλιστα για τον ίδιο αρκετά σημαντικές έναντι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Κώστας Σλούκας, όμως, είχε άλλη άποψη αυτή την φορά και πρόσφερε στην παράταση το ροζ φύλλο για τα «καναρίνια», που επικράτησαν με 86-79 και παραμένουν αήττητα στο πρωτάθλημα, ύστερα από πέντε αγώνες.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο σε όλη του τη διάρκεια και η Εφές, μάλιστα, κόντεψε να φύγει με το «διπλό», όταν με δύο βολές στα περίπου 70" πριν από το φινάλε, ο Μοερμάν την έβαλε μπροστά με 69-70. Το μεγάλο σουτ για την Φενέρ φαινόταν να ανήκει στον Κάλινιτς, που διαμόρφωσε το 72-70 στα 19", αλλά ο Λάρκιν έπιασε... στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και πήρε εύκολα το φάουλ, για να ισοφαρίσει από τη γραμμή των βολών στα 11". Στο έξτρα πεντάλεπτο, χαρακτηριστικές στιγμές ήταν ένα τρίποντο του Σλούκα για το 78-73, που έδωσε «αέρα» στην Φενέρ, ενώ στο τέλος ο Έλληνας γκαρντ σιγούρεψε το αποτέλεσμα με δύο βολές, που έγραψαν το 83-79, ενώ ψύχραιμος ήταν και ο Ντίξον για το τελικό σκορ.

Ο Σλούκας τελείωσε με 16 πόντους, 5/7 σουτ και τέσσερις ασίστ, ενώ ο Νίκολα Κάλινιτς ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, προσθέτοντας έξι ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, με τον Γιαν Βέσελι να φτάνει στο double double των 14 πόντων με 12 ασίστ. Στην αντίπερα όχθη, Αντριέν Μοερμάν (18 π., 12 ρ.) και Μπράιαντ Ντάνστον (16 π., 11 ρ.) έφτασαν επίσης τα δύο διψήφια νούμερα, με την Εφές να πληρώνει το γενικά κάκιστο ματς του Σέιν Λάρκιν, παρά τις βολές που έστειλαν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, αφού τελείωσε με 8 πόντους και 2/11 σουτ.

Απολαύστε τα στιγμιότυπα από κάθε δεκάλεπτο του αγώνα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ