26 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Και πού να είχαν κίνητρο!

Μετά από ένα παιχνίδι που είχε όλα τα συστατικά ενός ντέρμπι, ήτοι ένταση, νεύρα, μια αποβολή και πολλές φωνές για τη διαιτησία, η ΑΕΚ κέρδισε τον Άρη στο Αλεξάνδρειο με 91-85 , έκανε break και με το 2-0 υπέρ της και τον τρίτο αγώνα το Σάββατο στο ΟΑΚΑ βρίσκεται πολύ κοντά στο να κερδίσει τη σειρά του μικρού τελικού, που τελικά έχει ενδιαφέρον μεγαλύτερο απ' όσο θα περίμενε κανείς.

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, οπότε με καλή άμυνα και αιχμές του δόρατος στην επίθεση τους Μούρτο, Τσαϊρέλη και Κάμινγκς, μπόρεσε να ξεφύγει με 35-28 στα μισά της δεύτερης περιόδου και ως το τέλος του ημιχρόνου να κυριαρχήσει πλήρως ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφια τιμή (47-37 στο 18'), απέναντι σε μια ΑΕΚ, που είχε πρόβλημα με την απουσία των δύο πόιντ γκαρντ της (Ούκιτς, Μακ Γκραθ) και δεν μπορούσε να βρει λύσεις ούτε μέσα ούτε έξω από το καλάθι.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό ανατράπηκε, καθώς ο Άρης έχασε πρώτα τον Κάμινγκς, που τραυματίστηκε, κι έπειτα τον προπονητή του, Δημήτρη Πρίφτη, που αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ στο 25'. Η απουσία του Κάμινγκς στέρησε από την ομάδα ένα βασικό επιθετικό όπλο, η αποβολή του Πρίφτη προκάλεσε εκνευρισμό και από εκεί και μετά το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Η ΑΕΚ κάλυψε τη διαφορά, επειδή δίπλα στον σταθερά καλό Λαρεντζάκη ήρθε ο Μαυροκεφαλίδης να κάνει ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και μαζί με τον Ντίξον, που βελτιώθηκε σε θέση πλέι μέικερ, έκανα αυτά που έπρεπε για να κρατήσουν την ομάδα τους ζωντανή.

Ο Άρης απέφυγε την κατάρρευση και από κάποιο σημείο και μετά επανήλθε στη διεκδίκηση της νίκης κυρίως χάρη στον συγκλονιστικό Γιάνκοβιτς, ωστόσο μετά το 33', όταν πέρασε για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ, η ΑΕΚ έδειξε να έχει πιο καθαρό μυαλό και περισσότερες λύσεις. Ένα τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη ενάμισι λεπτό πριν από το φινάλε ήταν καθοριστικό, διότι έκανε το σκορ 85-80, ενώ στη συνέχεια ο Λαρεντζάκης διαφύλαξε τη νίκη της Ένωσης. Το τέλος του αγώνα πάντως βρήκε τον Άρη να διαμαρτύρεται έντονα για τις διαιτητικές αποφάσεις, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έχοντας το δίκιο με το μέρος του.

Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ήταν εξαιρετικός σε ό,τι του ζητήθηκε να κάνει. Στην άμυνα, στην επίθεση, στην οργάνωση του παιχνιδιού, αφού χρησιμοποιήθηκε και ως πλέι μέικερ. Οι αριθμοί σε αυτή την περίπτωση λένε την αλήθεια: 19 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 29 λεπτά συμμετοχής.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Πέρα από το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας στο Αλεξάνδρειο και ποιος νίκησε τελικά, το γεγονός ήταν ότι τέθηκαν αντιμέτωπες δύο ομάδες με όλη τη σημασία της λέξης. Κι αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι 9 από τους 21 παίκτες που αγωνίστηκαν, σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων! Πέντε από την ΑΕΚ και τέσσερις από τον Άρη. Στοιχείο που δείχνει ότι και οι δύο ομάδες βρήκαν λύσεις μέσα από την ομαδική λειτουργία τους σε ένα χορταστικό, αν μη τι άλλο, παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ