20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Και οι 10 ήταν υπέροχοι!

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 11 παίκτες στη Βαλένθια, από αυτούς ο Χαραλαμπόπουλος δεν έπαιξε καθόλου, όμως οι υπόλοιποι έδωσαν και την ψυχή τους, με αποτέλεσμα να έρθει μια πολύ σπουδαία νίκη (93-91), που κρατά την ομάδα όρθια στην προσπάθεια που κάνει για να προλάβει τα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στο αρχικό σχήμα να βοηθά αρκετά στις μάχες μέσα στη ρακέτα, παρότι είχε να προπονηθεί αρκετές μέρες. Ο Παπανικολάου μπήκε "ζεστός" και έδωσε πολλές λύσεις στο σκοράρισμα, έτσι οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με 8-2. Ο Σαν Εμετέριο απάντησε με συνεχόμενα καλάθια για τη Βαλένθια ισοφαρίζοντας 8-8 κι από εκεί και μετά οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ.

Απόντος του τραυματία Λόιντ, ο Ολυμπιακός προσάρμοσε την άμυνά του πάνω στον Ντούμπλιεβιτς, τον άλλο επιθετικό πόλο της Βαλένθια, και κατάφερε να τον εξουδετερώσει αντιδρώντας σωστά στα πικ εν ρολ της ισπανικής ομάδας. Ο Κεμζούρα χρησιμοποίησε τον Πρίντεζη και σε θέση σέντερ (δίδυμο με τον Βεζένκοφ) προκειμένου να τα βγάλει πέρα με τον Μαυροβούνιο και το αποτέλεσμα ήταν θετικό, ωστόσο η αστοχία του από την περιφέρεια δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πάρει μια διαφορά. Τα ίδια ίσχυαν από την άλλη και για τη Βαλένθια, που μη μπορώντας να χτυπήσει μέσα από τη ρακέτα, σούταρε τρίποντα κατά κανόνα άστοχα.

Όλα αυτά μέχρι το 17', οπότε ο Ολυμπιακός με την επιστροφή στο παρκέ του Σπανούλη, που είχε βγει για να γίνει το rotation, και με αφετηρία δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Βεζένκοφ και Πολ, προηγήθηκε με 39-31 ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, δείχνοντας να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει αυτή τη διαφορά. Η Βαλένθια αντέδρασε και με πρωταγωνιστές τους Σαν Εμετέριο και Βαν Ρόσομ μείωσε 39-36 στο τέλος του 20λέπτου.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει καλή άμυνα και στην τρίτη περίοδο, ενώ στην επίθεση βρήκε λύσεις έξω από τα 6,75μ και ξέφυγε. Ο Σπανούλης οργάνωνε μαεστρικά, ο Παπανικολάου έκανε τα πάντα στο παρκέ, ο δε Κόνιαρης πέτυχε δυο μεγάλα τρίποντα, που μαζί με ένα ακόμα από τον "Παπ" βοήθησαν τους "ερυθρόλευκους" να πάρουν προβάδισμα 10 πόντων στο 25' (53-43). Όμως οι αλλαγές του Κεμζούρα (έβγαλε τους Παπανικολάου, Κόνιαρη επειδή έκαναν τρίτο φάουλ και τον Σπανούλη για να του δώσει ανάσες) χάλασαν κάπως το ρυθμό.

Η Βαλένθια με τον Σαν Εμετέριο να μην έχει αντίπαλο, με τον Μαρίνκοβιτς να βοηθά από την περιφέρεια και τον Ν'Ντουρ να δίνει λύσεις μέσα στη ρακέτα, μείωσε 58-55 στο 27'. Αλλά σε εκείνο το σημείο ένα τρίποντο του Πολ έκοψε τη φόρα των γηπεδούχων και βοήθησε τον Ολυμπιακό να διατηρήσει το προβάδισμά του. Η Βαλένθια μείωσε ξανά 63-61, αλλά ένα απίθανο τρίποντο του Βεζένκοφ κι ένα καλάθι του εξαιρετικού στο δεύτερο ημίχρονο Πρίντεζη στην εκπνοή έφερε τους ερυθρόλευκους μπροστά με 70-63 στο τέλος της περιόδου.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Βαλένθια με πίεση στην άμυνα και τους Μαρίνκοβιτς, Βαν Ρόσομ να πρωταγωνιστούν ισοφάρισε 70-70 με ένα σερί 7-0, αλλά ο Πολ ήταν και πάλι εκεί για να βάλει ένα ακόμα τρίποντο αμέσως μετά και να κόψει και πάλι τη φόρα των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός πήρε θάρρος από αυτό το τρίποντο, άγχωσε τη Βαλένθια με την πολύ καλή άμυνά του και με ένα ακόμα τρίποντο απο τον Βεζένκοφ ξέφυγε και πάλι με διαφορά 8 πόντων στο 33' (78-70).

Όμως η Βαλένθια δεν το έβαλε κάτω. Με αφετηρία ένα τρίποντο του Βαν Ρόσομ και χτυπώντας στην άμυνα τον Μιλουτίνοφ κατάφερε γρήγορα να αναστρέψει την κατάσταση και με σερί 9-0 να περάσει μπροστά με 79-78 στο 35΄. Ο Παπανικολάου κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό και ο Πρίντεζης με ένα μεγάλο τρίποντο 2,5 λεπτά πριν από το τέλος έκανε το 85-80. 

Ένα ακόμα πιο μεγάλο καλάθι πέτυχε ο Βεζένκοφ με φόλοου μετά από άστοχο σουτ του Σπανούλη 1'45'' πριν από το τέλος. Με αυτό το σκορ έγινε 87-82 υπέρ του Ολυμπιακού, που μπήκε στο τελευταίο λεπτό με αυτή τη διαφορά υπέρ του χάρη σε ένα ακόμα καλάθι του Σπανούλη. Ο εξαιρετικός Μαρίνκοβιτς μείωσε 89-86 στα 49'', ο Παπανικολάου αστόχησε και στη συνέχεια ο Βαν Ρόσομ και ο Ντούμπλιεβιτς τον μιμήθηκαν στερώντας από τη Βαλένθια την ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο. Ο Παπανικολάου έχασε δύο βολές στα 9'', αλλά ως από μηχανής θεός ο Πρίντεζης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, κέρδισε φάουλ, έβαλε τις βολές και "κλείδωσε" τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ: Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε μεγάλο παιχνίδι παίζοντας ακόμα και σέντερ. Είχε κρίσιμη συμβολή στην εξουδετέρωση του Ντούμπλιεβιτς, τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο κάνοντας το 85-80 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα και μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ 9'' πριν από το φινάλε, με το οποίο "κλείδωσε" τη νίκη. Τι άλλο να κάνει;

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός μοίρασε 23 ασίστ και η Βαλένθια μόλις 9.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ