21.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Και η Φενέρ θα επιστρέψει (pics)

Με τέσσερις συνεχόμενες συμμετοχές στο Final Four της Euroleague, και τρεις σερί συμμετοχές στον τελικό της διοργάνωσης, η Φενερμπαχτσέ έχει γράψει το όνομά της στην ιστορία της διοργάνωσης και μπαίνει στη νέα σεζόν με μία δυνατή υποψηφιότητα για τον δεύτερο τίτλο της.

Πριν όμως γίνει αυτό, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα κληθεί να ξεπεράσει ορισμένα εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο της. Αξίζει λοιπόν να εστιάσει κανείς στα εξής πέντε παιχνίδια που θα φωτίσουν με ξεχωριστό τρόπο το πρόγραμμα της Φενέρ:

Round 4: Το πρώτο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης

Λίγο μετά την έναρξη της νέας σεζόν, η Φενέρ θα ταξιδέψει στην άλλη μεριά του Βοσπόρου, για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές. Παρόλο που η ζυγαριά γέρνει συντριπτικά προς το μέρος της Φενέρ, καθώς η πρωταθλήτρια Τουρκίας έχει επικρατήσει επί της Αναντολού τις 9 από τις 10 φορές που ήρθαν αντιμέτωπες, σίγουρα, η μεταξύ τους αναμέτρηση θα είναι ένα καλό τεστ και για τις δύο ομάδες, για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Round 7: H ρεβάνς του τελικού του 2017

Η Φενέρ έχει αγωνιστεί σε τρεις συνεχόμενους τελικούς της Euroleague και η μόνη φορά που κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου ήταν το 2017 όταν αντιμέτωπός της ήταν ο Ολυμπιακός . Ωστόσο, τη σεζόν 2017-2018, οι "ερυθρόλευκοι" πήραν την "εκδίκησή" τους για τον χαμένο τελικό, καθώς κατάφεραν να κερδίσουν την τότε κάτοχο του τίτλου τόσο στο Φάληρο όσο και στην Κωνσταντινούπολη. Φέτος, η Φενέρ είναι αυτή που επισκέπτεται πρώτη τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μία επιστροφή για τον Κώστα Σλούκα αλλά και μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο εμβληματικούς προπονητές, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Round 11: H επιστροφή στο ΟΑΚΑ

Η αναμέτρηση της Φενέρ με τον Παναθηναϊκό θα κλείσει μία σειρά από πέντε εκτός έδρας παιχνίδια μέσα σε ένα μήνα.  Φυσικά για μία ακόμη φορά το παιχνίδι ανάμεσα στους δύο φορτίζεται από την επιστροφή του Ομπράντοβιτς στο άλλοτε "σπίτι" του.

Round 15: Η επίσκεψη της "Βασίλισσας"

Η Φενέρ θα κλείσει το 2018 αλλά και τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, σε μία ρεβάνς του περσινού τελικού. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο και οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν, και σίγουρα θα προσφέρουν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.

Round 28: Πρόβα "τζενεράλε" για τα Playoffs

Οι φιναλίστ του 2016 ξανασυναντιούνται σε μία πλέον "κλασική" αναμέτρηση της Euroleague που λαμβάνει χώρα στη ρωσική πρωτεύουσα. Η Φενέρ ταξιδεύει στην παγωμένη Μόσχα για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας λίγο πριν το τέλος της κανονικής σεζόν.  Μία αναμέτρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Δημήτρη Ιτούδη και μία καθοριστική μάχη για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ