27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Και επισήμως ο Αλόνσο στην Τσεντεβίτα

Ήταν κάτι που ως σενάριο ή αν προτιμάτε προοπτική είχε κυκλοφορήσει πριν λίγες μέρες. Πριν από λίγο ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση. Ο νέος προπονητής της Τσεντεβίτα και διάδοχος του Γιούρι Ζντοβιτς, θα είναι ο Σίτο Αλόνσο.

Ο Ισπανός τεχνικός μετά από σταδιακά ανοδική πορεία από την Μπιλμπάο στην Μπασκόνια και από εκεί στην Μπαρτσελόνα, όπου δεν κατάφερε να τελειώσει τη χρονιά, έδωσε τα χέρια με την πρωταθλήτρια Κροατίας. Το συμβόλαιό του όπως έγινε γνωστό είναι για 2+1 χρόνια. Η συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Ζάγκρεμπ.

O γενικός διευθυντής της ομάδας, Ματέι Μάμιτς, δήλωσε "ιδιαίτερα ευτυχής" για την συμφωνία με τον Σίτο Αλόνσο. "Είναι η πρώτη φορά που ο προπονητής της ομάδας δεν προέρχεται από την ευρύτηερη περιοχή, οπότε είναι κάτι καινούριο για την Τσεντεβίτα. Οι ομάδες του και οι παίκτες που είχε στη διάθεσή του ήταν υψηλού επιπέδου και θα μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε τις φιλοδοξίες μας. Ξέρει καλά τον σύλλογο και θα μάθει περισσότερα από την ώρα που θα βρεθεί και κοντά μας την επόμενη εβδομάδα".

Ο Αλόνσο εκτός από τη θητεία του σε συλλόγους στην Ισπανία έχει διατελέσει επίσης προπονητής της Εθνικής Νέων της χώρας του, φτάνοντας ως το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 2013, ενώ το 2014, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν στο επιτελείο της Εθνικής Ανδρών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ