16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Και είμαστε καλά…

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου της Εθνικής, αναμενόταν με ιδιαίτερο μπασκετικό ενδιαφέρον. Μια μέρα πριν από νοκ - άουτ αγώνα με την πανίσχυρη Λιθουανία, περιμένεις να ακούσεις πολύ μπάσκετ. Και άκουσες. Από τον Κώστα Μίσσα που ανέλυσε χαρτί και καλαμάρι το ματς. Ακούστηκαν κι άλλα όμως. Ισως και μακάρι, πιο σημαντικά από μπάσκετ.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ήρεμο παιδί από τη φύση του, δεν ρωτήθηκε για τις σχέσεις στο εσωτερικό της Εθνικής. Απάντησε όμως. Από μόνος του, που δείχνει ότι κάτι... τον έτρωγε. Και ο Γιάννης Μπουρούσης άρπαξε την πάσα και επέκτεινε. Κι αυτός αν και παρορμητικός από τη φύση του, έδειχνε τόσο ήρεμος που αποκλείται να έλεγε... για να πει.  Μέχρι και με... κρυφή κάμερα στα αποδυτήρια "προκάλεσε" ο Βαγγέλης για να ενισχύσεις τους χαρακτηρισμούς του. Μέχρι και το "κάνουμε χαβαλέ μεταξύ μας" το μετέτρεψε αμέσως σε... "πολύ χαβαλέ μάλιστα" ο Γιάννης για να δώσει έμφαση κι αυτός.

Την πρώτη τους νύχτα στην Πόλη οι διεθνείς δεν είχαν... κάμερες και κόσμο τριγύρω στο φαγητό που έκαναν παρέα εκτός ξενοδοχείου. Αν το θέμα ήταν να φάνε, το έκαναν μια χαρά και στους πλουσιότατους μπουφέδες του ξενοδοχείου με τα εκλεκτά εδέσμαρτα. Να περάσουν λίγη ώρα μαζί ήθελαν, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να πουν και δυο καλαμπούρια. Αυτά αν δε τα νιώθεις, δεν τα κάνεις από υποχρέωση.

Εδώ βέβαια, στο Ευρωμπάσκετ, οι παίκτες δεν είναι για να διευρύνουν τον κοινωνικό τους κύκλο. Ο καθένας με τις παρέες του και ούτε είναι απαραίτητο να ταιριάζουν τα χνώτα 12 ανθρώπων. Το να στενοχωριέσαι όμως όταν βγάζουν την ομάδα στην οποία ανήκεις σχεδόν... εμπόλεμη ζώνη, καλό είναι. Κακό δεν είναι.

Εδω λοιπόν, στο Ευρωμπάσκετ, έχουν έρθει για να παίξουν μπάσκετ. Και όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Ο Μάντζαρης ήταν ξεκάθαρος, "με την Πολωνία το αυτονόητο κάναμε, όχι τίποτα σπουδαίο, ούτε στους 8 αν βρεθούμε θα έχουμε κάνει επιτυχία". Ο Μπουρούσης από την άλλη είπε φόρα - παρτίδα ότι "δεν υπάρχω μέχρι τώρα στο τουρνουά". Οταν ακούς λοιπόν τον εγωιστή Μπουρούση με την λάμψη που κουβαλάει από την καριέρα του να μιλάει έτσι για τον εαυτό του, μόνο να ελπίζεις μπορείς. Το "δεν έχουμε πρόβλημα" θα ήταν... πρόβλημα.

Η Εθνική έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα και όπως φαίνεται μετράει με πείσμα, χαμόγελο, δημιουργικό άγχος και αισιοδοξία. Ολοι ξέρουν ότι οι Λιθουανοί είναι σε τρομερή κατάσταση, όλοι όμως ξέρουν ότι έχουν και τρωτά σημεία. Δεν ξεχνάμε εξάλλου την ποιότητα των Ελλήνων διεθνών για να παρασυρθούμε στις συγκρίσεις που προκύπτουν από το 1-4 του ζευγαριού στην πρώτη φάση. "Και στην Ισπανία με 5-0 βρήκαμε τους Σέρβους και μας διέλυσαν", είπε ο Μάντζαρης. 

Η προσέγγιση του αγώνα πριν τον αγώνα, μοιάζει ιδανική. Η προσέγγισή του από το τζάμπολ και μετά είναι το ζητούμενο. Η Εθνική μέχρι τώρα δεν έχει πείσει με τις εκκινήσεις της. Εχει αυξήσει όμως τα καλά της διαστήματα και την ποιότητά της. Νοκ - άουτ ματς είναι, όλα γίνονται. Εδώ βρήκαμε ποδηλατόδρομο στην Πόλη, στο μπάσκετ θα κολλήσουμε; Για να το διευκρινίσουμε, σε παραθαλάσσια περατζάδα υπάρχει, αφού σε κανονικούς δρόμους θα έπρεπε να περνάει ειδικό όχημα από πίσω να μαζεύει θύματα... Αλλά έστω κι έτσι, μιλάμε για άλματα προόδου. Αντε να έρθει η νίκη αύριο, να έχουν μετά ένα ολόκληρο τριήμερο κενό να μυρίσουν και λίγο Βόσπορο από κοντά....

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ