19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Καινούρια προσπάθεια χωρίς «ταβάνι» (pics)

Με ανυπομονησία περιμένουν τα μέλη της Εθνικής Ελλάδας Νέων Ανδρών την πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20, στο Χέμνιτς της Γερμανίας.

Η «γαλανόλευκη» αρχίζει το Σάββατο (14/07, 16.45) τις υποχρεώσεις της στη φετινή διοργάνωση απέναντι στη Ρουμανία, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιάννη Καστρίτη να αναφέρει σχετικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: «Ξεκινάει η παρουσία μας εδώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και είναι κάτι που περιμένουμε με ανυπομονησία όλα τα μέλη της εθνικής ομάδας, αλλά και ενθουσιασμό. Πρόκειται για μια καινούρια προσπάθεια, αφού ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα ομάδα σε πρόσωπα, μετά τις επιτυχίες που είχε η προηγούμενη γενιά της Εθνικής Νέων Ανδρών».

Η ελληνική ομάδα αφίχθη επί γερμανικού εδάφους ως πρωταθλήτρια Ευρώπης στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, αφού κατέκτησε το τρόπαιο πέρυσι στην Κρήτη. Μόλις τέσσερις παίκτες είναι παρόντες και φέτος, ο Βασίλης Χρηστίδης, ο Μιχάλης Λούντζης, ο Γιάννης Αγραβάνης και ο Διονύσης Τάταρης, ενώ στη θέση του περσινού προπονητή, Ηλία Παπαθεοδώρου, βρίσκεται πλέον ο 36άχρονος τεχνικός. Ο Γιάννης Καστρίτης, αν και «πρωτάρης», έχει πλήρη επίγνωση πως «κάθε παιχνίδι σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι δύσκολο και απαιτεί μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης και προσπάθειας», ωστόσο όπως πρόσθεσε: «Στο τουρνουά βρίσκονται οι δεκαέξι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με αθλητές που διψούν για διάκριση και επιτυχίες».

Ο στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι ξεκάθαρος για τον ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος συμπλήρωσε: «Δικός μας στόχος είναι κάθε ημέρα να δίνουμε το καλύτερο δυνατό στο γήπεδο, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, βλέποντας τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και να καταφέρουμε όσο προχωράει το τουρνουά να φθάσουμε και -γιατί όχι;- να ξεπεράσουμε το αγωνιστικό μας «ταβάνι». Στόχος και ευχή είναι να μην υπάρχουν και προβλήματα τραυματισμών. Όπως κατέληξε, άλλωστε: «Αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα στη διάρκεια της προετοιμασίας και κάποια δεν έχουν ξεπεραστεί και 100%. Αυτό που εμείς θέλουμε κι ευχόμαστε είναι να είναι υγιείς όλοι οι παίκτες έως το τέλος της διοργάνωσης και να έχουμε την καλύτερη δυνατή αγωνιστική εικόνα και εκπροσώπηση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ