17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Καθαρή» η ΕΟΚ, «μπλοκαρισμένος» ο Απόλλωνας Πάτρας

Σφίγγει επικίνδυνα ο κλοιός για τον Απόλλωνα Πάτρας όσο περνάνε οι μέρες και πλησιάζει η έναρξη του πρωταθλήματος της Α2, αφού το εμπόδιο της παλιάς οφειλής προς τον Αλεξ ΑΚερ αποδεικνύεται αξεπέραστο, τουλάχιστον σε σχέση με τη FIBA.

H Παγκόσμια Ομοσπονδία μέσα στον Αύγουστο είχε απειλήσει με επιβολή προστίμου την Ελληνική, αιτιολογώντας ότι δεν είχε κοινοποιήσει τις κυρώσεις προς την ομάδα της Πάτρας και ότι υπήρχαν οι πληροφορίες ότι  είχε δώσει δελτία νέων αθλητών, με απλά λόγια ότι είχε επιτρέψει μεταγραφές ενώ αυτές απαγορεύονται λόγω της οφειλής προς τον αμερικανό αθλητή.

Η ΕΟΚ είχε απαντήσει με έντονο τρόπο, ότι είναι απαράδεκτο να απειλείται χωρίς να έχει επιτρέψει καμία μεταγραφή και ότι θα έπρεπε να έχει γίνει καλύτερη έρευνα, αφού φροντίζει από την πλευρά της να τηρούνται οι αποφάσεις του δικαστηρίου της FIBA. 

Το τελευταίο επεισόδιο ήρθε πριν από λίγες ημέρες, με τη FIBA να αναγνωρίζει ότι η ΕΟΚ δεν είχε υποπέσει σε κάποια παρατυπία, να ενημερώνει ότι δεν τίθεται θέμα χρηματικών κυρώσεων και να επιβεβαιώνει ότι ο Απόλλωνα δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές.

Οι Πατρινοί βέβαια έχουν κάνει τις κινήσεις τους επιχειρώντας το μοναδικό... κόλπο που μπορεί να τους αλλάξει τα δεδομένα. Εχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για να διεκδικήσει αναγνώριση διαφορετικής ταυτότητας, δηλαδή ότι ο ΑΣ που «τρέχει» την ομάδα στην Α2, δεν έχει σχέση με την ΚΑΕ που χρωστάει στον Ακερ και έχει την απαγόρευση, άρα να μπορεί να πάρει δελτία στα χέρια του.

Η εκδίκαση αναμένεται σύντομα με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ο κίνδυνος να παίξει στο πρωτάθλημα με ομάδα ανάγκης, είναι ορατός.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ