23.1 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

«Καθάρισε» στην Τενερίφη η Ρεάλ (vids)

Στα Κανάρια Νησιά θα τελείωνε η σειρά της Ρεάλ με την Τενερίφη των Κατσικάρη-Βασιλειάδη, με τη «Βασίλισσα» να επικρατεί με 84-75 και να «σκουπίζει» με 2-0.

Η «ελληνική» Τενερίφη δεν μπόρεσε να σταθεί τελικά υψηλό «εμπόδιο» για την φορμαρισμένη Ρεάλ Μαδρίτης, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να επιβάλλεται και στο Game 2 εκτός έδρας, με 84-75, για να «καθαρίσει» τη μεταξύ τους προημιτελική σειρά. Το σύνολο του Πάμπλο Λάσο περιμένει τη Βαλένθια, σε ένα πολύ πιθανό repeat των περσινών χαμένων - για την ίδια - τελικών, ή την Γκραν Κανάρια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα, με το σκορ στο 14-14 στην πρώτη περίοδο και το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη να έχει θέσει επί της ουσίας το δικό του ρυθμό. Κάπου εκεί, ξεκίνησε το «κονσέρτο για πολυβόλα» από την πλευρά των «Μπλάνκος», για ένα επιμέρους σκορ 18-30, που θα τους έδινε «αέρα» διψήφιας διαφοράς, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με άριστη ψυχολογία, χάρη σε ένα φοβερό buzzer beater του Ντόντσιτς (32-44). Οι γηπεδούχοι, φυσικά, δε θα παρατούσαν έναν αγώνα στο σπίτι τους και έδειξαν πως μπορούσαν να ανταγωνιστούν τη Ρεάλ, μέχρι τα τρία λεπτά πριν από το φινάλε, όταν και ο Μπάσας σκόραρε από μακριά για το 71-76. Τότε, ο Γιουλ ανέλαβε να «κλειδώσει» το ματς για την ομάδα του, με τέσσερις συνεχόμενους πόντους που διαμόρφωσαν το 73-81 στα 90" για τη λήξη της αναμέτρησης.

Τέσσερις παίκτες της Ρεάλ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, προεξάρχοντος του Ρούντι Φερνάντεθ με 19 πόντους και 5/9 τρίποντα, ενώ ο Ουόλτερ Ταβάρες πέτυχε double double με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ. Κάπως έτσι, πήγε στράφι το τρομερό ματς του Μάικ Τόμπεϊ, που τελείωσε με 18 πόντους και 16 ριμπάουντ, με τον Κώστα Βασιλειάδη να σημειώνει σε 24 λεπτά τρεις πόντους (0/1 δ., 1/5 τρ.) και δύο ριμπάουντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ