26.4 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

«Καθάρισε» η Μπάκεν, πέρασε από το Κόσοβο η Βαρέζε (vids)

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το πρώτο μέρος της δράσης για την φάση των 16. Ξεχώρισε η νίκη της Μπάκεν αλλά και το μεγάλο διπλό της Βίρτσμπουργκ στην Ρωσία. Δύσκολες νίκες για τους Ιταλούς, πολλά μέτωπα ανοιχτά. Την Τρίτη η Χολόν κέρδισε την Μπάλκαν με 85-81, ισοπαλία (66-66) στο Γκρόνινγκεν-Οστάνδη.

Σάρατοφ – Βίρτσμπουργκ 76-79

Ντέρμπι όπως άλλωστε αναμενόταν απεδείχθη η αναμέτρηση της Σάρατοφ με την Βίρτσμπουργκ στη Ρωσία. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν διαφορά άνω των 5 πόντων. Στο τέλος οι Γερμανοί ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν το παιχνίδι. Το +3 δε δίνει πρόκριση ωστόσο ανεβάζει την ψυχολογία της Βίρτσμπουργκ. Ο Γκόλντεν με 16π ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους.

Βέντσπιλς – Καρσίγιακα 78-76

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν για τον επαναληπτικό της Σμύρνης οι Βέντσπιλς και Καρσίγιακα. Οι Λετονοί με καλάθι στα 2,5 δεύτερα πήραν την νίκη και το μικρό +2. Ο Τζόνσον ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων που σκόραραν όλοι. Οι Κάραμαν και Έβανς με εμπειρία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις κράτησαν τους Τούρκους σε ισχυρό ρόλο εν όψει της ρεβάνς.

Μπάκεν Μπέαρς – Ιρόνι Νες Ζιόνα 91-74

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του FIBA Europe Cup έκανε η Μπάκεν. Οι αρκούδες δεν ήταν τόσο δυνατοί στο πρώτο ημίχρονο που βρήκε την Ιρόνι μπροστά 39-41. Το δεύτερο μέρος ανήκει στους Δανούς που επέβαλαν τον γρήγορο ρυθμό που είναι συνηθισμένοι. Ο Κάρμπερι με 21π ήταν καταλυτικός στο ξέσπασμα των νικητών.

Βόννη – Φέχερβαρ 85-84

Τις αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις του Basketball Champions League συνεχίζει και στο FIBA Europe Cup η Βόννη. Η γερμανική ομάδα ήταν ιδιαίτερα αρνητική για 30 λεπτά βρισκόμενη στο -15 (62-77). Σε 9 λεπτά έτρεξαν όμως ένα σερί 23-0 φτάνοντας στο 85-77. Στο τελευταία 70 δευτερόλεπτα οι διακόπτες έπεσαν και η Φέχερβαρ έκλεισε με 0-7 την διαφορά στον πόντο. Στους 19π ο Μπίρσεβιτς για την Βόννη, double double με 21π και 15ρ για την Φέχερβαρ ο Χίθ.

Λέιντεν – Σάσαρι 93-97

Στα μάτια κοίταξε την Σάσαρι η Λέιντεν. Η ανωτερότητα των Ιταλών και η ποικιλία λύσεων φάνηκε στο παρκέ. Οι Ολλανδοί είδαν τους Τόμπσον, Γουότσον και Ντε Γιόνγκ να σημειώνουν 65 πόντους. Ο Κόλει με 21π και 10ρ έσπρωξε την Σάσαρι στην νίκη και το +4 που δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον επαναληπτικό της Σαρδηνίας.

Πρίστινα – Βαρέζε 77-80

Έπεσε από το γκρεμό και βρήκε πορτοφόλι οι Βαρέζε. Οι Ιταλοί ήταν πολύ άστοχοι για πολύ μεγάλο διάστημα στο Κόσοβο και βρέθηκαν πίσω ακόμα και με διψήφια διαφορά στα μέσα της 4ης περιόδου. Κάπου εκεί σημαντικά τρίποντα και ο Ντομινίκ Άρτσι γλίτωσαν την πιο ιστορική ομάδα στην διοργάνωση. Οι Μπερίσα και Μάιλς έδωσαν τον ρυθμό στην Πρίστινα που σε ένα γεμάτο γήπεδο κατόρθωσε να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους Ιταλούς. Το 77-80 δίνει κάποιες λίγες πιθανότητες στους Κοσοβάρους.

https://twitter.com/FIBAEuropeCup/status/1103407022685351936



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ