19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καβάλα: Το «ξεπέταγμα» του Καψαλού (vids+pics)

Ο Σπύρος Καψαλός ήταν εξαιρετικός και στο θρίαμβο της Καβάλας με το Μαρούσι και το Basketa.gr παρουσιάζει την αποκάλυψη της φετινής Α2, μέσα από την πορεία του 21χρονου γκαρντ προς τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο σύνολο του Νίκου Πενταζίδη.

Στην Α2 και τις χαμηλότερες εθνικές κατηγορίες, οι περισσότεροι παίκτες είναι... γνώριμοι μεταξύ τους, αλλά και με το κοινό που τους παρακολουθεί. Παίκτες με μεγάλες παραστάσεις, που στη δύση της καριέρας του παίζουν... σαν έφηβοι, σε βαθμό να αναζητούμε τους εφήβους στην ηλικία για το αν μπορούν να αποδώσουν στο ίδιο επίπεδο. Για το λόγο αυτόν, κάθε σχετική είδηση είναι εξαιρετική και, τα τελευταία χρόνια, τα θετικά μηνύματα έρχονται από αρκετές κατευθύνσεις.

Το ρόλο της ομάδας, που φέρνει την αποκάλυψη, ενσαρκώνει φέτος η Καβάλα. Η ομάδα της Βορείου Ελλάδας ξεκίνησε για άλλη μια χρονιά, με σκοπό να σταματήσει να πηγαινοέρχεται μεταξύ Α2 και Β' Εθνικής, όταν πριν από μερικά χρόνια μόλις ζούσε μεγαλεία στην Basket League. Στην προσπάθεια της αυτή δεν ξεχνά να επενδύσει σε ελπιδοφόρους παίκτες και στο Μαρούσι του «γερόλυκου» Γκαγκαλούδη το διαπίστωσαν... για τα καλά.

Ένας εκ των υπαιτίων του θριάμβου απέναντι στην ομάδα των Βορείων προαστίων, ήταν και ο 21χρονος Σπύρος Καψαλός. Ο Νίκος Πενταζίδης αποτελεί την επένδυση του συλλόγου, όπως μαρτυρά η σταθερή του παρουσία, κι εκείνος επενδύει σε... δικά του κεφάλαια, με ένα από αυτά να αποτελεί και ο νεαρός γκαρντ. Κι επειδή μια επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση, φαίνεται πως έχει έρθει, για να μην ξεχάσουμε γρήγορα το όνομά του.

Η αρχή στην Χαλκίδα, η Αγγλία και η μεγάλη ευκαιρία

Ο Καψαλός σε πολλούς μπορεί να φέρνει... ανακατωσούρα με την ηλικία του, καθώς είναι γεννημένος το 2000. Ακριβώς, είναι παιδί γεννημένο στην νέα χιλιετία, η οποία με τον καιρό θα αρχίσει να παίρνει τη σκυτάλη αγωνιστικά. Έχει φτάσει, άλλωστε, σε σημείο να μετρά 21 χρόνια ζωής, ενώ όταν γεννιόταν είχαμε δραχμές, κυριαρχούσε το Nokia 3310, η Vodafone λεγόταν ακόμη Panafon και η Wind αποκαλείτο Telestet, οι «Δύο Ξένοι» και το «Κωνσταντίνου και Ελένης» λίγους μήνες πριν ήταν αντίπαλοι στην prime time σε επεισόδια πρώτης μετάδοσης, τα καλλιστεία του ΑΝΤ1 ήταν θεσμός και, φυσικά, είχαμε ΠΑΣΟΚ και ετοιμαζόμασταν για ΟΝΕ, Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλα... μεγαλεία, που ειδικά μετά το 2010 ξεχάσαμε αμετάκλητα.

Σε κάθε περίπτωση, εκεί ξεκινά η δική του ιστορία και σε αρκετά μικρή ηλικία βρίσκεται στα τμήματα υποδομής της ΑΕΕΠ Χαλκίδας, η οποία με τα χρόνια βρέθηκε ακόμη και στη Γ' Εθνική. Ο ίδιος θα έπρεπε να περιμένει για καιρό, μέχρι να αγωνιστεί με τα χρώματά της και, συγκεκριμένα, χρειάστηκε να αλλάξει χώρα, ώστε να επανέλθει δριμύτερος.

https://www.youtube.com/watch?v=otR5u0nrxg4&ab_channel=SpyrosKapsalos

Μετά τις διακρίσεις με την ομάδα Παίδων, ο Καψαλός πηγαίνει στην Αγγλία, όπου έμεινε για αρκετό καιρό και, συγκεκριμένα, για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Παράλληλα με τις σπουδές του δεν άφησε το μπάσκετ, παίζοντας για το σχολείο του Μπάρκινγκ Άμπεϊ στην αρχή, ενώ την τελευταία του χρονιά στο Νησί εντυπωσίασε με τους Γκρίνουιτς Τάιτανς στην τρίτη κατηγορία Ανδρών, όπου σε 13 παιχνίδια είχε 21.8 πόντους ανά παιχνίδι με 42.6% στα τρίποντα, 5.3 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 2.6 κλεψίματα.

https://www.youtube.com/watch?v=Trtd5dwpwKs&ab_channel=BarkingAbbeyBasketball

https://www.youtube.com/watch?v=BWzkobHa2FE&t=18s&ab_channel=SpyrosKapsalos

Η ΑΕΕΠ Χαλκίδα BC τον επαναπατρίζει το καλοκαίρι του 2020, αλλά η σεζόν είναι για όλους άτυχη στις εθνικές κατηγορίες για ακόμη μια φορά. Ο κορονοϊός «κλείνει» τη Β' και τη Γ' Εθνική και, κάπως έτσι, ο Καψαλός χάνει την ευκαιρία του να αποδείξει τον εαυτό του, μετά το πέρασμα της Αγγλίας. Δεν είναι, ωστόσο, η ΑΕΕΠ η μόνη ομάδα που τον είχε προσέξει.

Ο Πενταζίδης του δίνει ευκαιρία να παίξει στην Α2 αυτή την φορά, εντάσσοντάς τον στην Καβάλα. Ο Χαλκιδαίος γκαρντ, κάπως έτσι, διαθέτει τη δυνατότητα να δείξει τις ικανότητές του και αποδεικνύει, ότι ο προπονητής του δεν τον διάλεξε τυχαία. Κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση στην Καρδίτσα με 16 πόντους και τρία τρίποντα, στο πρώτο του προειδοποιητικό σημάδι και ακολουθούν 15 πόντοι στο Χαϊδάρι και άλλοι 14 με ένα τρίποντο απέναντι στο Μαρούσι. Τρία παιχνίδια, που επιβεβαιώνουν του... ξεπετάγματος το αληθές.

Ο Σπύρος Καψαλός ήρθε ξανά στην Ελλάδα, για να γίνει πρωταγωνιστής. Ως τέτοιο φαίνεται πως τον προόριζε ο Πενταζίδης και ως τέτοιος συμπεριφέρεται. Γιατί πρέπει να συμπεριφέρεσαι ως τέτοιος, σε ένα βαθμό, ώστε να φανείς και στο παρκέ...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ