23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κίνηση… Ματ στο Περιστέρι

Εκεί που φαινόταν ότι το Περιστέρι θα πετύχαινε μια μεγάλη νίκη, ο Ματ Λοτζέσκι άρχισε να βάζει το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Γύρισε... τούμπα το παιχνίδι και επέτρεψε στην ΑΕΚ να κάνει μια σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο και να νικήσει εν τέλει με 66-62, κάνοντας επίδειξη του χαρακτήρα του. Η Ένωση έπαιξε χωρίς τον τραυματία Ματσιούλις, ενώ και το Περιστέρι έχασε με τραυματισμό στο δεύτερο ημίχρονο τον Πέτεγουεϊ.

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι δύο ομάδες θέλησαν και τα κατάφεραν να περιορίσουν τα μεγάλα επιθετικά ατού του αντιπάλου τους. Οι Μαυροκεφαλίδης (φορτώθηκε παντως από νωρις με 3 φάουλ και δεν έπαιξε πολύ) και Γκρέι από το Περιστέρι και ο Λάνγκφορντ από την ΑΕΚ πέτυχαν από μόλις δύο πόντους έκαστος στα πρώτα 20 λεπτά, αναγκάζοντας τις ομάδες τους να αναζητήσουν άλλες λύσεις.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα και στο 7' προηγήθηκε με 13-4 έχοντας καλή παρουσία κυρίως μέσα στη ρακέτα. Ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου η Ένωση ήταν μπροστά με 16-8, καθώς βοήθησε και ο Χρυσικόπουλο, όμως προς το τέλος με πρωταγωνιστή τον Βασιλόπουλο το Περιστέρι μείωσε κάπως (12-18).

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι βρήκαν περισσότερες επιθετικές λύσεις κυρίως από τον Αθηναίου, που έκανε σημαντική ζημιά στην άμυνα της ΑΕΚ. Το Περιστέρι εκμηδένισε σταδιακά την εις βάρος του διαφορά και στο 8' πέρασε μπροστά με 25-24. Ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε με καλάθια του Λοτζέσκι και του Λάνγκφορντ να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 30-27.

Tο παιχνίδι εξακολούθησε να έχει χαμηλό ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να ξοδεύουν τη μεγαλύτερη ενέργειά τους στην άμυνα. Το Περιστέρι με τους Γκάντι και Γκρέι κατάφερε να περάσει μπροστά στο ξεκίνημα με 32-30, η ΑΕΚ έδειξε προς στιγμή να αντιδρά περνώντας την μπάλα στον Μορέιρα, όμως η αφλογιστία του Λάνγκφορντ ήταν μεγάλο πρόβλημα γι' αυτήν. Ο Αμερικανός, μάλιστα, φορτώθηκε με τρίτο φάουλ στην αρχή της περιόδου και με τέταρτο στο τέλος της, ο Παπαθεοδώρου δεν τον απέσυρε, αλλά κι αυτός δεν μπορούσε να βρει άκρη απέναντι στην αντίπαλη άμυνα.

Το Περιστέρι με αφετηρία ένα μίνι επιθετικό ξέσπασμα του Μαυροκεφαλίδη και όπλο πάντα την πολύ καλή άμυνα, ξέφυγε με 47-39 στο 29', παρότι λίγο νωρίτερα είχε χάσει με τραυματισμό τον Πέτεγουει, που φάνηκε να γυρίζει το πόδι του. Η ΑΕΚ, ωστόσο, μείωσε στο τέλος του δεκαλέπτου 47-42.

Το Περιστέρι ξέφυγε ξανά με 52-44 στο 32' χάρη σε ένα τρίποντο του Αθηναίου και καθώς ο Γκίκας προσπαθούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα για την ΑΕΚ, που ήταν εγκλωβισμένη στην εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων. Η επιστροφή του Λάνγκφορντ στην πεντάδα έδωσε επιθετική πνοή στην Ένωση, καθώς παρά τα τέσσερα φάουλ του, ο Αμερικανός μπήκε αποφασισμένος να "καθαρίσει". Αυτός, αλλά κυρίως ο Ματ Λοτζέσκι με τα τρία τρίποντα που πέτυχε, πρωταγωνίστησαν σε ένα σερί 13-0 μεταξύ 35' και 38' με το οποίο η Ένωση ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό και πέρασε μπροστά με 61-55.

Το Περιστέρι είχε κολλήσει στην επίθεση, καθώς δεν μπορούσε να βρει τρόπο να μπει μέσα στη ρακέτα, ενώ από την περιφέρεια ήταν άστοχο. Όμως μετά το τρίτο σερί τρίποντο του Λοτζέσκι και το τάιμ άουτ του Παπανικολόπουλου, οι γηπεδούχοι... ξεκόλλησαν, πήραν ένα καλάθι από τον Βασιλόπουλο και τρεις εύστοχες βολές από τον Γκρέι με αποτέλεσμα να μειώσουν στον πόντο (60-61) ένα λεπτό πριν από το τέλος.

Αλλά ο Λοτζέσκι ήταν και πάλι εκεί. Με νέο τρίποντο έκανε το 64-60 και παρόλο που ο Μαυροκεφαλίδης έκανε αμέσως μετά το 64-62, ο Νίκος Ζήσης με ένα τυχερό καλάθι στα 13'' σφράγισε τη νίκη του "δικεφάλου".

O ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Ματ Λοτζέσκι, ποιος άλλος; Δικαιολογώντας απόλυτα τη φήμη του "φονικού" σουτέρ που τον συνοδεύει σε όλη την καριέρα του, πέτυχε τέσσερα τρίποντα στο τελευταίο πεντάλεπτο, ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό του αγώνα και οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη. Τελείωσε με 17 πόντους και 4/5 τρίποντα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ είχε 14 ασίστ για 10 λάθη και το Περιστέρι 7 ασίστ για 15 λάθη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ