17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κίνα: Ο θηλυκός Γιάο Μινγκ είναι 2,26μ. και μόλις 14 ετών (vids+pics)

Ο… διάδοχος του Γιάο Μινγκ είναι γένους θηλυκού. Υστερεί, προς το παρόν, μόλις κατά τρία εκατοστά στο ύψος, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα τον ξεπεράσει.

Η Τζανγκ Ζίου είναι μια 14χρονη αθλήτρια από την επαρχία Σαντόνγκ, στην Κίνα, η οποία συμμετείχε στο Κινεζικό Πρωτάθλημα Κορασίδων, κάνοντας… πλάκα στους αντιπάλους της. Πώς να γίνει αλλιώς άλλωστε όταν είναι ήδη 2,26μ., δηλαδή αρκετά ψηλότερη από τους συνομήλικούς της κι όχι μόνο.

https://www.youtube.com/watch?v=RufIL51DpIg

Η σωματική διάπλασή της είναι εντυπωσιακή, αλλά όχι τυχαία, αφού προέρχεται από πανύψηλη οικογένεια. Ο πατέρας της βλέπει τον κόσμο από τα 213 εκατοστά και η μητέρα της, Γου Γινγκ, είναι 1,98μ. και ήταν μέλος της Εθνικής Γυναικών της Κίνας. Στα εφτά της ήταν ήδη 1,60μ. και στα 12 ξεπέρασε τα 2,10μ. Τη συγκρίνουν, απόλυτα λογικά, με τον πρώην NBAer και νυν πρόεδρο της Κινεζικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιάο Μινγκ, ο οποίος είναι 2,29μ.

Η Τζανγκ Ζίου έγινε ευρέως γνωστή μετά τη συμμετοχή της στον τελικό του Κινεζικού Πρωταθλήματος Κορασίδων, που έλαβε χώρα στην πόλη Ζινγκζού, στον οποίο είχε 42π., 25 ριμπάουντ και έξι τάπες. Δείτε την εν δράσει, μέσω των ακόλουθων βίντεο...

https://www.youtube.com/watch?v=xqRyK-YCLzU

https://www.youtube.com/watch?v=YauGz3KEtRI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ