14.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κέρδισε… πόντους ο Ολυμπιακός (pics)

Το Eurocup Γυναικών μπαίνει στη φάση των «16», με τη χώρα μας να εκπροσωπείται από τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του μέσω των πλέι οφ, αποκλείοντας την ουγγρική Μίσκολτς.

Οι «ερυθρόλευκες» θα υποδεχθούν την Πέμπτη (23/01, 17.00) στο ΣΕΦ την τουρκική Ορμάν Γκεντσλίκ, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει μία εβδομάδα μετά στην Άγκυρα, στο «Sait Zarifoglou Spor Salonu» (29/01, 15.00), με τη νικήτρια ομάδα να εξασφαλίζει την πρόκρισή της στα προημιτελικά. Ιδιαίτερη μνεία στη «μονομαχία» των δύο αντιπάλων έκανε η διοργανώτρια αρχή, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, τονίζοντας πως πρέπει να τη δεις.

 

Αναλυτικά: «Υπάρχουν μερικοί μεγάλοι αγώνες που αναμένουμε, αλλά αυτός ανάμεσα στην Γκεντσλίκ και τον Ολυμπιακό μοιάζει να είναι εκείνος που πρέπει να δεις. Αμφότερες οι ομάδες φαίνονται ικανές για την πρόκριση. Αν και η Ορμάν έδειχνε ικανότερη, με παίκτριες όπως η Αρίκε Ογκουνμποβάλε, η Τζο Λίντχαμ και η Κόρτνεϊ Πάρις, ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός απέκλεισε τη Μίσκολτς έδειξε ότι έχει μεγάλη δυναμική. Ειδικά εάν υπολογίσει κανείς την Τζάκι Γέμελος, η οποία φαίνεται ασταμάτητη κι έχει γυρίσει το χρόνο πίσω, με μερικές κλασικές εμφανίσεις, ενώ "ζεστή" είναι και η Τζέσικα Τόμας».

 

Η διοργανώτρια αρχή στέκεται και στο πόσο σημαντική είναι η ομαδικότητα σε μια ομάδα, με το τουρκικό συγκρότημα να είναι μέχρι στιγμής δεύτερο στις ασίστ, μοιράζοντας κατά μέσο όρο 24,2 ανά ματς, πίσω μόνο από την ΜΒΑ Μόσχας (25,5). Ακολουθούν η Καρόλο (23,8), η Σπαρτάκ Μόσχας (23), η Βαλένθια (21,5) και η Πολκοβίτσε (21), τη φανέλα της οποίας φοράει η Άρτεμις Σπανού. Η 27χρονη φόργουορντ έχει αγωνιστεί φέτος στα ευρωπαϊκά παρκέ σε οκτώ ματς, με μ.ό. 13,9π., 4 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ και 1,9 κλεψίματα, με πρώτη πασέρ της πολωνικής ομάδας της να είναι η Μιλιάνα Μπόγιοβιτς με μ.ό. 6,4.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ