15.7 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Κέρδισε περισσότερα από μία πρόκριση

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ήταν ένα σαν όλα τα άλλα μα και τόσο ξεχωριστό. Άρης και ΠΑΟΚ δεν μπήκαν από την ίδια αφετηρία στο παρκέ. Μία ομάδα που έβαλε δύο νέα πρόσωπα 3-4 μέρες πριν το παιχνίδι από τη μία πλευρά και μία ομάδα που προετοιμάζεται 1,5 μήνα τώρα από την άλλη. Τα ελαφρυντικά υπάρχουν για τον ηττημένο όμως κάθε φορά σε αυτές τις περιπτώσεις. Τι να τα κάνει όμως ο ΠΑΟΚ; Θα μείνει εκτός τελικού για 18η χρονιά.

 

Αυτός που κέρδισε όχι απλά την πρόκριση αλλά ηρεμία και αυτοπεποίθηση είναι ο Άρης που εμφανίστηκε καλύτερος του αναμενομένου. Καλύτερος από την εικόνα των φιλικών και πολύ καλός για μία ομάδα που δεν έπαιξε ποτέ πλήρης. Ο Άρης ήταν καλά διαβασμένος και σίγουρα πιο έτοιμος για τις συνθήκες ενός τέτοιου παιχνιδιού, με το πλεονέκτημα βέβαια της έδρας.

Μέσα σε λίγες μέρες ο Άρης έγινε ποιοτικότερος και σίγουρα με περισσότερες επιλογές αφού έβαλε στο ρόστερ του δύο παίκτες -Μπελ και Μπένσον- που τον ανέβασαν ένα επίπεδο. Κέρδισε περισσότερα λοιπόν από μία πρόκριση ο Άρης. Κέρδισε την ψυχολογία για τη συνέχεια, κέρδισε τη συσπείρωση του κόσμου του, κέρδισε και ένα πρόσωπο που δεν μπορεί παρά να είναι μπροστά από όλα τα άλλα, τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

 

Η άλλη όψη του νομίσματος όμως λέει πως με τις τελευταίες κινήσεις ο Άρης εκτόξευσε το μπάτζετ του, κατά κάποιες εκτιμήσεις περίπου στις 800 χιλιάδες. Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς πως έγινε αυτό χωρίς να έχει βρεθεί η οικονομική σταθερότητα. Αυτό είναι κάτι που μόνον ο Νίκος Λάσκαρης μπορεί να απαντήσει.

 

Όσο για τον ΠΑΟΚ; Ήταν πολύ κατώτερος της εικόνας που έβγαλε στα παιχνίδια προετοιμασίας. Το ελαφρυντικό της απουσίας του Κόνιαρη είναι σεβαστό, πολύ περισσότερο με το δεδομένο ότι η ομάδα δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί για να παίξει χωρίς αυτόν. Δεν φτάνει όμως για να εξηγήσει τη, για μεγάλη διαστήματα, αποκαρδιωτική εικόνα. Χωρίς δημιουργία και με σοβαρή έλλειψη συγκέντρωσης που είχε ως αποτέλεσμα τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και κυρίως τις κακές επιστροφές που επέτρεψαν στον Άρη να έχει 9/11 αιφνιδιασμούς, επτά εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο.

 

Ηταν όμως μόλις το πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Το πρόσημο της σεζόν δεν μπορεί να γίνει θετικό για τον Άρη ή αρνητικό για τον ΠΑΟΚ από ένα ματς. Για τον νικητή όμως είναι μια ώθηση και για τον ηττημένο ένα βαρίδιο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ