23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νίκησε και… ηρέμησε ο Προμηθέας

Ο Προμηθέας επέστρεψε στις νίκες, μετά την εκτός έδρας ήττα από την Οστάνδη αλλά και την ήττα από τον Ήφαιστο Λήμνου, επικρατώντας επί του Άρη με 71-61 . Σε ένα παιχνίδι που φάνηκε να ξεφεύγει  πολύ για το σύνολο του Μάκη Γιατρά στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά εξελίχθηκε σε ντέρμπι μετά την "απάντηση" του Άρη στην τελευταία περίοδο, οι Πατρινοί κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί και να πάρουν την πολυπόθητη νίκη, ικανοποιώντας τους 2.500 φιλάθλους που έδωσαν και πάλι δυναμικό παρών και πανηγύρισαν την επιστροφή στις επιτυχίες. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά χαλαρούς ρυθμούς και συνέχισε έτσι μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να κινούνται σε χαμηλό σκορ, που ήρθε ως αποτέλεσμα της μεγάλης αστοχία και των δύο αλλά και των δυνατών αμυνών. Ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά, κάνοντας ένα σερί 5-0, με τον Προμηθέα ωστόσο να απαντά και γρήγορα να φέρνει με τον Έλις το παιχνίδια στα ίσια (6-6, 4'). Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο με τον Προμηθέα να αποκτά μιρκό προβάδισμα, κλείνοντας την περίοδο με 15-13 με δύο εύστοχες βολές του Μπράουν. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες του Μάκη Γιατρά ανέβασαν ταχύτητες και αύξησαν τη διαφορά τους φτάνοντας τη μέχρι και στο +7 (30-23, 19'). Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έγραψε το τελικό 30-25 του ημιχρόνου με δύο εύστοχες βολές.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η εικόνα του παιχνιδιού άρχισε να αλλάζει δραματικά με τον Προμηθέα να ξεφεύγει επικίνδυνα και τον Άρη να αδυνατεί να ακολουθήσει το ρυθμό των Πατρινών. Μπράουν και Μέιερ αύξησαν σταδιακά τη διαφορά, με τον Νίκο Γκίκα να κλείνει το δεκάλεπτο εντυπωσιακά με εύστοχο σουτ τριών πόντων που έστειλε τη διαφορά στο +20 (51-31, 30'). Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας έδειξε χαλάρωση λόγω της μεγάλης του διαφοράς αλλά την ίδια στιγμή, ο Άρης έδειξε πως έχει ακόμα σφυγμό, μείωσε τη διαφορά στο -10 (61-51, 36') και ανάγκασε τον Μάκη Γιατρά να ζητήσει time out προκειμένου να αποφύγει την ανατροπή. Το σερί του Άρη συνεχίστηκε, η διαφορά μειώθηκε ακόμη περισσότερο (63-56, 38'). Ο Προμηθέας επανήλθε ωστόσο, ανέβασε ξανά τη διαφορά του και κλείδωσε τη νίκη απέναντι σε έναν Άρη που έμεινε ζωντανός μέχρι το τέλος.

Ο ΣΟΒΑΡΟΣ:

Πρωτεργάτης στη νίκη του Προμηθέα απέναντι στον Άρη δεν ήταν άλλος από τον Ριόν Μπράουν, ο οποίος στάθηκε στο ύψος του ακόμα και όταν οι παίκτες του Μάκη Γιατρά χαλάρωσαν στο τέταρτο δεκάλεπτο και επέτρεψαν στον Άρη να μειώσει επικίνδυνα τη διαφορά. Ο φόργουορντ των Πατρινών πέτυχε 14 πόντους ενώ την ίδια στιγμή είχε 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ και έδειξε στον Προμηθέα το δρόμο της νίκης. 

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Ο Προμηθέας νίκησε τον Άρη, πετυχαίνοντας 71 πόντους, σε ένα παιχνίδι όπου ενισχύθηκε αρκετά από τον πάγκο του. Συγκεκριμένα, από τους 71 πόντους του Προμηθέα, οι 32 ήρθαν από τον πάγκο, την ίδια στιγμή που στον Άρη, ο πάγκος προσέφερε 19 πόντους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δεκάλεπτα: 15-13, 30-25, 51-31, 71-61 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ