22.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κένι Γκάμπριελ στο basketa.gr : «Όλοι μας δίπλα στον πρόεδρο»

O Κένι Γκάμπριελ πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ξεκλειδώνοντας ουσιαστικά την Μπασκόνια στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα οι νταμπλούχοι Ελλάδας να επικρατήσουν των Βάσκων με 80-76, και να φτάσουν στις 14 νίκες σε 22 παιχνίδια, μένοντας ζωντανοί στο κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας ενόψει πλέι οφς.

Ο 29χρονος Αμερικάνος πάουερ φόργουορντ σκόραρε συνολικά 15 πόντους (1/3 διπ., 4/7 τριπ., 1/2 βολές, 4 ριμπ.), με όλους τους πόντους να έρχονται στο πρώτο ημίχρονο, και στις δηλώσεις του στο basketa.gr τόνισε ότι πως απλά ήταν η δική του στιγμή, και κάθε φορά ένας διαφορετικός παίκτης βγαίνει μπροστά, ενώ αναφέρθηκε και στην διαμαρτυρία, και την στάση της ομάδας να μην δώσει το παρών στην διάρκεια του ύμνου της Ευρωλίγκα πριν το τζάμπολ.

Αρχικά μίλησε για το αν η στάση της ομάδας ήταν  ένα μήνυμα προς την Ευρωλίγκα, ενώ αναφέρθηκε και στον ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την διαμάχη του με την διοργανώτρια αρχή : «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Ότι θέλει και μας ζητήσει ο πρόεδρος εμείς θα πρέπει να το κάνουμε, ξέρουμε ότι είναι εξαιρετικός, και τον ευχαριστούμε για ότι μας έχει προσφέρει, και γνωρίζουμε ότι θέλει το καλύτερο για εμάς, και εμείς τον υποστηρίζουμε σε ότι και αν κάνει», ενώ σε ερώτηση αν στο παιχνίδι είχαν μεγαλύτερο κίνητρο λόγω των γεγονότων ανέφερε : 

«Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ως τελικό, ιδιαίτερα στην Ευρωλίγκα, και είμαστε εδώ για να κερδίζουμε παιχνίδια. Να ξέρετε εμείς βγαίνουμε στο παρκέ για να χαρούμε το παιχνίδι. Υπάρχουν παίκτες εδώ που παίζουν μπάσκετ από 18 ως και 20 χρόνια, και ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν, και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.» για να προσθέσει: 

«Εμείς στον Παναθηναϊκό είμαστε μια οικογένεια, ο καθένας παίζει για τον άλλον και πάντα κάποιος βγαίνει μπροστά, όποιος και να είναι στο παρκέ, και όλοι είμαστε εδώ για ένα σκοπό, είτε παίζουμε 30 λεπτά, είτε 5 λεπτά, και σε αυτά θα πρέπει να είμαστε παραγωγικοί, ώστε να συνεχίσει το τρένο να βρίσκεται στις ράγες».

Αναφερόμενος στον Άντραιν Πέιν και στον ανταγωνισμό που θα προσδώσει η παρουσία του μέσα στις θέσεις τις ρακέτας, ανέφερε: «Μας αρέσει ο ανταγωνισμός, και ευχόμαστε να γίνει μέλος της ομάδας. Όπως είπα παραπάνω, τον καλωσορίζουμε και θέλουμε κάθε παίκτη στην οικογένεια μας, ώστε να έχουμε περισσότερες λύσεις. Αυτή είναι η ζωή του αθλητή και έτσι είναι οι ομάδες, κοιτάζουν πάντα το καλύτερο».

Για την απόδοση του ίδιου, αλλά και για το έλλειμμα ενέργειας που εμφάνισε ο Παναθηναϊκός στην Γερμανία ανέφερε : «Δεν είναι θέμα ενέργειας, απλά έτυχε να μην παίξουμε καλά στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ στην Γερμανία, και έπρεπε να κερδίσουμε σήμερα (χθες 8/2) απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, γιατί έχουμε μόλις 3 παιχνίδια στην έδρα μας ως το τέλος, και πρέπει να την κρατήσουμε όρθια. Απλά έτυχε να ήταν η στιγμή μου, και η ημέρα μου και έβαλα τα σουτ, το οποίο δουλεύω πολύ στην προπόνηση, και μαζί με τους συμπαίκτες μου φτάσαμε στη νίκη. Πλέον έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε, και θα πρέπει να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα ώστε να κερδίσουμε και εκτός έδρας παιχνίδια».

photo credit : eurokinisi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ