14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κέβιν Ντουράντ: Η ρεβάνς δύο χρόνια μετά… (vids)

Ο Κέβιν Ντουράντ έχει μέχρι στιγμής... καταπιεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το Basketa.gr αναλύει την επάνοδο του σούπερ σταρ των Νετς μετά από μια «τραυματική» νύχτα στο Τορόντο.

Η σεζόν 2018-2019 ήταν αρκετά δύσκολη για τον Κέβιν Ντουράντ. Ο ίδιος αποτελούσε, μαζί με τον Στεφ Κάρι και τον Κλέι Τόμπσον, έναν αναμφισβήτητο ηγέτη για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούσε να βοηθήσει. Οι συχνοί του τραυματισμοί δεν τον άφηναν να αποδώσει με τη σταθερότητα που επιθυμούσε, αλλά πάντοτε η παρουσία του και μόνο αποτελούσε φόβητρο για κάθε αντίπαλο, κάτι που ελάχιστοι παίκτες στον κόσμο καταφέρνουν.

Αυτό έγινε και στον 5ο τελικό με τους Τορόντο Ράπτορς. Μετά από πολλές μέρες αγωνίας για το πότε θα γυρνούσε, ύστερα από τους διαρκείς τραυματισμούς στη δεξιά γάμπα, εκείνος βγήκε μπροστά, ακόμη κι αν αυτό ήταν για λιγότερη από μιάμιση περίοδο, με τους αντιπάλους του να τρέμουν και τους συμπαίκτες του να παίρνουν αυτοπεποίθηση.

Για αυτό το λόγο, άλλωστε, όταν τραυματίστηκε λίγο μετά το 14ο λεπτό της αναμέτρησης, με το σκορ μόλις στο 39-34, οι υπόλοιποι έδωσαν συνέχεια και οι «Πολεμιστές» πήραν μια νίκη τιμής στον Καναδά, λίγο πριν χάσουν το πρωτάθλημα με 4-2. Για τον «KD», όμως, εκείνη ήταν η πιο άσχημη στιγμή της καριέρας του, όντας υποχρεωμένος να λείψει για έναν ολόκληρο χρόνο από τα γήπεδα. Συνάμα, ωστόσο, ήταν και μια στιγμή επανεκκίνησης…

https://www.youtube.com/watch?v=lYrA30qcvK4

Το τέλος του «35» και η υπομονή για την επιστροφή στη δόξα

Το καλοκαίρι του 2019, ο Κέβιν σκέφτηκε πως ήταν, μάλλον, μια ευκαιρία να ανανεωθεί σε ένα διαφορετικό μέρος, από εκείνο όπου κατέκτησε τα πάντα. Αφήνοντας την Καλιφόρνια, η διοίκηση των Ουόριορς γνωστοποιούσε, ότι το «35» δε θα ήταν πλέον διαθέσιμο σε άλλο παίκτη, σε μια κίνηση που δείχνει, μάλλον, ότι στο μέλλον το νούμερο θα αποσυρθεί.

Η επιλογή του θα έφερνε στην αρχή μια μικρή έκπληξη. Τη στιγμή, που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αποφάσιζε να αφήσει την Ανατολή, για να πάει στην «Άγρια Δύση», ο Ντουράντ θέλησε να κάνει το αντίστροφο δρομολόγιο, μετά από μια εξαιρετική καριέρα σε Θάντερ και Ουόριορς. Η σύμπραξη με τον Κάιρι Ίρβινγκ και τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν ήταν παρούσα και οι Μπρούκλιν Νετς άνοιξαν την αγκαλιά τους, βλέποντας επιτέλους κάτι παραπάνω από ορατή την πιθανότητα να κατακτήσουν ένα πρωτάθλημα.

Ήταν η πρώτη φορά, που άρχισαν να ελπίζουν μετά την απόκτηση του Πολ Πιρς και του Κέβιν Γκαρνέτ σε μορφή «πακέτου», με την τριάδα αυτή όμως να… σπέρνει τρόμο σε ακόμη πιο μεγάλο βαθμό. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν, ήταν υπομονή για έναν χρόνο, καθώς ειδικά ο Ντουράντ χρειαζόταν ξεκούραση, μετά τη ρήξη αχιλλείου στο δεξί πόδι.

Κι επειδή η υπομονή είναι από τις πιο σπουδαίες αρετές, με το που μπήκε στο γήπεδο, άλλαξαν όλα. Ακριβώς όπως έγινε σε εκείνο το Game 5 του Τορόντο. Μόνο που αυτή την φορά, με την επιθυμία του «ατσάλινη» και τον κορεσμό από τους τίτλους στο ίδιο μέρος να έχει παύσει, το δέος που προκαλεί η παρουσία του είναι ακόμη περισσότερο.

Για παίκτη που μόλις επιστρέφει από «βαρύ» τραυματισμό, οι 26.9 πόντοι κατά μέσο όρο ανά αγώνα με 7.1 ριμπάουντ, 5.6 ασίστ, 1.3 μπλοκ και ρεκόρ στα τρίποντα με ευστοχία στο 45%, μπορείς να το χαρακτηρίσεις και σχεδόν ως «θαύμα». Επιστέγασμα, έως τώρα, είναι οι τρομακτικές του εμφανίσεις με τους Μπακς, δείχνοντας τρομερή αυτοπεποίθηση ακόμη και στις δηλώσεις του και κερδίζοντας τα εύσημα ακόμη και από τους πιο δυνατούς ανταγωνιστές του.

Μιλάμε, βεβαίως, για «θαύμα», αλλά δεν πρόκειται και για οποιονδήποτε αθλητή. Υπάρχουν κι άλλοι σπουδαίοι, υπάρχει και ο Κέβιν Ντουράντ…

https://www.youtube.com/watch?v=dcAJhZ6l8_g&ab_channel=NBANBAVerified



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ