26.8 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Κάτοικος Πειραιά κι επίσημα ο Τιλί (vids)

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Γάλλος Κιμ Τιλί, που θα κληθεί να καλύψει την θέση "4" μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη. Αυτή είναι η τρίτη μεταγραφή της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετά την απόκτηση των Γιάνις Στρέλνιεκς και Γιώργου Μπόγρη.

Μετά από τρία χρόνια στην Βιτόρια, όπου φόρεσε την φανέλα της Μπασκόνια, ο 29χρονος φόργουορντ, ύψους 2.10μ, μετακομίζει στον Πειραιά, υπογράφοντας για δύο σεζόν, έχοντας το δικαίωμα του opt out για το ΝΒΑ. Νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής (2/7) είχε αποκαλυφθεί η συμφωνία των δύο πλευρών από Γάλλο δημοσιογράφο.

Η ανακοίνωση των "ερυθρόλευκων":

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Κιμ Τιλί.

Ο Γάλλος φόργουορντ θα φοράει τη φανέλα των Πειραιωτών για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το who is who του Κιμ Τιλί

Hμ. Γεν.:15/07/1989

Τοπ. Γεν.: Cagnes-sur-Mer (Γαλλία)

Ύψος:2.10

Πρ. Ομάδες: Κολέγιο Utah (2006-2010), Βιλερμπάν (2010-2012), Μούρθια (2012-2014), Μπασκόνια (2014-2017).

Ομαδικές διακρίσεις

- Χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας το 2014 με την εθνική Γαλλίας».

 

Μεγαλωμένος σε μια οικογένεια που είχε στο αίμα της τον αθλητισμό ο Κιμ Τίλι δεν μπορούσε να μην ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Ή σχεδόν τον ίδιο…

Η μητέρα του, Καρολίν, ήταν αρχηγός στην εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών της Ολλανδίας. Ο πατέρας του, Λοράν, συμμετείχε με την εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ’88 στην Σεούλ και του ’92 στην Βαρκελώνη. Ο θείος του, Πατρίς, ήταν παίκτης πόλο, έχοντας και διεθνείς συμμετοχές. Όσο για τους δύο αδερφούς του; Ο Κέβιν Τιλί παίζει και αυτός βόλεϊ ενώ ο μικρότερος Κίλιαν μπάσκετ, αγωνιζόμενος στο πανεπιστήμιο Γκονζάγκα. Στην Ολυμπιάδα του Ρίο μάλιστα, η οικογένεια Τίλι είχε ένα μικρό reunion, καθώς οι Λορέντ, ως προπονητής της Γαλλίας, και Κέβιν, ως παίκτης, συμμετείχαν στο τουρνουά του βόλεϊ ενώ ο Κιμ έπαιξε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του τουρνουά μπάσκετ.

Παρά λοιπόν την επιρροή του... φιλέ, ο Κιμ Τιλί αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Και πήρε την σωστή απόφαση, όπως φάνηκε στην πορεία.

Ο 29χρονος Τιλί ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την πορτοκαλί μπάλα στις ακαδημίες της Paris Basket Racing και το 2006 έκανε το ταξίδι για την Αμερική. Για τέσσερα χρόνια έπαιξε στο πανεπιστήμιο της Γιούτα ενώ το 2010 δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ χωρίς να επιλεγεί από κάποια ομάδα. Η καλύτερή του σεζόν ήταν η τελευταία, έχοντας 7 πόντους και 5.5 ριμπάουντ, σουτάροντας με 52% στα δίποντα.

https://www.youtube.com/watch?v=MadZY9lcjhM

Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και αποφάσισε να επιστρέψει στην Γαλλία υπογράφοντας διετές συμβόλαιο με την Βιλερμπάν ενώ πήρε και τις πρώτες του εμπειρίες από ευρωπαϊκές διοργανώσεις συμμετέχοντας στο EuroCup. Την σεζόν 2011-12 πραγματοποιεί πού καλές εμφανίσεις και μετράει 12.3 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ σε 12 ματς.

https://www.youtube.com/watch?v=fqS5q5Kf4q0

Για δεύτερη φορά ξενιτεύεται και μετακομίζει στην ACB για λογαριασμό της Μούρθια, όπου θα παίξει για δύο σεζόν μέχρι το 2014, όταν θα «γράψει»  12.4 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 30 αγώνες με την ισπανική ομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=0N8RsAFODFQ

Τις επιδόσεις του τις εξαργυρώνει άμεσα καθώς η τότε Λαμποράλ Κούτσα και νυν Μπασκόνια  όπου του δίνεται η ευκαιρία να παίξει και στην Ευρωλίγκα, φορώντας την φανέλα των Βάσκων. Σε 32 ματς στην περσινή διοργάνωση ο Τίλι είχε 6.9 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ σε 19'14" συμμετοχής.

https://www.youtube.com/watch?v=m9NJ1R40pGo



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ