16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κάτι ήξερε ο Λουίς… (vid)

Η Γκραν Κανάρια πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της ACB μέσα στη Βαλένθια και ο Λουίς Κασιμίρο ένιωσε την προσωπική του δικαίωση, για μία δήλωση που, όταν την είχε κάνει μετά την ήττα του Game 1, είχε αποτελέσει αντικείμενο... έκπληξης.

«Θα ήθελα να πω, ότι κάναμε μία πολύ καλύτερη δουλειά, από αυτήν που δείχνει το τελικό σκορ», είχε δηλώσει ο Λουίς Κασιμίρο, με την Γκραν Κανάρια να έχει μόλις ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι των playoffs της Ισπανίας, με 71-56 από τη Βαλένθια, προξενώντας απορία στους παρευρισκόμενους στη συνέντευξη Τύπου. Δεν είχε διστάσει, μάλιστα, να προσθέσει ατάκες, όπως ότι «κάναμε ένα από τα καλύτερα φετινά μας παιχνίδια» και «πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα».

Και τότε, πώς εξηγείτο το τελικό -15 και οι μόλις 56 πόντοι, αν είχαν κάνει τόσο καλή δουλειά οι παίκτες του; «Δεν ήμασταν στη βραδιά μας στα σουτ κι έτσι μεγάλωσε η διαφορά. Μακάρι να έχουμε τα ίδια σουτ και στα επόμενα παιχνίδια, ανοικτά και ελεύθερα, γιατί νομίζω ότι από τα 27 τρίποντα που σουτάραμε, τα 22-23 όπως τα θέλαμε. Είναι σίγουρο, ότι κάποια στιγμή θα μπουν και το γεγονός, ότι δεν τα βάλαμε σήμερα (σ.σ. 28/5), δεν πρέπει να μας επηρεάσει», ήταν η απάντηση του Ισπανού τεχνικού. Και λίγες μέρες αργότερα, θα αποδεικνυόταν πως η αισιοδοξία του ήταν απόλυτα δικαιολογημένη.

Σε αντίθεση με τα 5/27 τρίποντα του πρώτου αγώνα, ήτοι 19% στον τομέα αυτόν, στο δεύτερο ματς στη Λας Πάλμας το ποσοστό «εκτοξεύτηκε» στο 50%, με 11/22 τρίποντα. Όσο για το τρίτο; Υπολογίζοντας και την παράταση μαζί, το ποσοστό βρέθηκε σε πολύ καλό επίπεδο για εκτός έδρας παιχνίδι, δηλαδή της τάξης του 39% με 12/31 τρίποντα. Υπήρχαν, φυσικά, κι άλλοι τομείς όπου η Γκραν Κανάρια έκανε υποδειγματική δουλειά, όπως το ριμπάουντ ή η αντιμετώπιση παικτών-«κλειδιών» της Βαλένθια σαν τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, αλλά το βελτιωμένο μακρινό σουτ άλλαξε κατά πολύ την εικόνα της στο παρκέ και, εν τέλει, στη μοίρα των επόμενων δύο αγώνων, όπου η αντίπαλός της είχε ισάριθμα match ball.

Με αυτό τον τρόπο, η «Granca» πανηγυρίζει δικαιολογημένα την είσοδο στην τετράδα και, κατά συνέπεια, στην επόμενη Ευρωλίγκα, με τον κόουτς Κασιμίρο να λέει χαρακτηριστικά πως «η τετράδα είναι η τούρτα και η Ευρωλίγκα το κερασάκι. Δε θέλω να πω πολλά. Είναι μεγάλη η χαρά, γιατί είναι φοβερό αυτό που έχουμε κάνει και η δουλειά μας σε όλη τη σεζόν».

Ο ίδιος, από τη δική του πλευρά, είδε τον εαυτό του να δικαιώνεται απόλυτα. Και για την τακτική που ακολούθησε και για τις δηλώσεις μετά τη «συντριβή» στο Game 1, που μπορείτε να δείτε ακολούθως...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ