20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κάτας: “Στην Ευρωλίγκα όλες οι ομάδες παλεύουν”

Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί σήμερα με προορισμό τη Λιθουανία, όπου αύριο (8/4, 20.00) θα αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις Κάουνας για την 34η αγωνιστική αγωνίστηκε της Ευρωλίγκας. Είναι η τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης, αλλά οι "πράσινοι" έχουν ακόμη δύο αγώνες εξ αναβολής να δώσουν την επόμενη εβδομάδα με Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Όντεντ Κάτας μιλώντας στη media day σήμερα στο ΟΑΚΑ, πριν την αναχώρηση της ομάδας, στάθηκε στην αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις.

"Όλες οι ομάδες στην Ευρωλίγκα, ακόμη κι όταν δεν έχουν μαθηματικές ελπίδες για κάτι, παλεύουν", τόνισε ο Ισραηλινός τεχνικός, καθώς Παναθηναϊκός και Ζαλγκίρις Κάουνας δεν έχουν πλέον πιθανότητες για είσοδο στα play offs. "Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων λοιπόν. Ως ομάδα, τα παιχνίδια που έρχονται είναι σημαντικά, θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να δείξουμε βελτίωση και να κλείσουμε καλά τη σεζόν στη διοργάνωση".

Σχετικά με την αναμέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας με την Αρμάνι Μιλάνο δήλωσε: «Πήραμε μια σημαντική νίκη, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Θα πρέπει όμως να είμαστε σταθεροί, να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην ξεκινάμε τους αγώνες με αυτόν τον τρόπο, κυρίως στην άμυνα. Ελπίζω πως στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις δεν θα ξεκινήσουμε έτσι».

Αναφορικά με την περιφερειακή γραμμή της Ζαλγκίρις Κάουνας σχολίασε: «Ο Λεκαβίτσιους, ο Γουόκαπ και Γκριγκόνις είναι πολύ επιθετικοί στις δύο πλευρές του παρκέ, θα πρέπει να τους περιορίσουμε και να κόψουμε τον ρυθμό τους. Παίζουν σε υψηλές ταχύτητες, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μέγεθός μας και να το εκμεταλλευτούμε. Αυτή είναι μια συνθήκη που έχουμε ξανασυναντήσει φέτος, κάποιες φορές δυσκολευόμαστε, αλλά ξανά είναι μια ευκαιρία για να μάθουμε να λειτουργούμε καλύτερα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ