16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κάτας: “Ο Μπαρτζώκας κάνει εξαιρετική δουλειά”

Ο Όντεντ Κάτας μίλησε στο "Five in the Air" στο Ισραήλ και είχε πολλά και ενδιαφέροντα να πει. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στον Τι Τζέι Μπρέι, έκανε λόγο για την απόκτηση ενός ακόμη γκαρντ, ενώ ρωτήθηκε και για τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα για το λόγο που δεν χρησιμοποιούνται μαζί Σπανούλης - Σλούκας. Ο Κάτας απάντησε λέγοντας τα καλύτερα για τον Μπαρτζώκα.

"Ο Τι Τζέι Μπρέι είναι ένας παίκτης που τον ήθελα πολύ και στη Χάποελ, αλλά η Μπάγεν ήταν πιο ελκυστική επιλογή για έναν παίκτη λόγω και Ευρωλίγκας", τόνισε ο Κάτας για το τελευταίο απόκτημα του Παναθηναϊκού για να προσθέσει: "Δεν έχει υψηλά νούμερα στους μέσους όρους του, αλλά πιστεύω πως ταιριάζει απόλυτα στο σύστημά μου".

Ο Κάτας ρωτήθηκε για τις πιθανότητες που έχουν οι "πράσινοι" να προχωρήσουν στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας: "Θα ήταν κάτι πολύ απαιτητικό κάτι τέτοιο. Δεν τα παρατάμε βέβαια. Ο Μπρέι δεν μπορεί να παίξει κιόλας στη διοργάνωση. Επίσης, όταν αναζητούσαμε παίκτη, ο Νέντοβιτς ήταν εκτός για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας και θέλαμε άμεσα μία λύση. Είναι ένας παίκτης έξυπνος. Το μπάτζετ είναι περιορισμένο και το να πληρώνουμε ρήτρες είναι κάτι δύσκολο. Ίσω όμως να πάρουμε έναν ακόμη γκαρντ που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Αν γίνει όμως αυτό θα πρέπει μετά να φύγουν άλλοι παίκτες. Είναι αλυσίδα".

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μπήκε στη συζήτηση. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και ο Κάτας παραδέχθηκε πως είχε κάποιες αμφιβολίες: "Δέχομαι μέρος από τα εύσημα για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν είχαμε κι επιλογές αν θέλω να είμαι ειλικρινής.Οδηγηθήκαμε σε μια ψηλή πεντάδα όταν μάθαμε πως ο Νέντοβιτς δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί. Δεν ήταν στόχους μας να ρίξουμε το ρυθμό του αγώνα, αλλά το κάναμε. Το ότι ξεκινήσαμε το παιχνίδι καλά, ήταν κλειδί για τη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί και ίσως μετά τον τραυματισμό του Νέντοβιτς είχαν μεγαλύτερη πίεση. Είχαν περισσότερα να χάσουν".

Οι συμπατριώτες του τον ρώτησαν και για το λόγο που δεν χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα Σπανούλης - Σλούκας στον Ολυμπιακό. Αφού έδωσε τη λογική απάντηση, πως δεν είναι δυνατό να γνωρίζει, πρόσθεσε: "Αυτό που γνωρίζω είναι πως ο Μπαρτζώκας κάνει εξαιρετική δουλειά. Η πίεση ήταν πάνω σ' αυτούς στον μεταξύ μας αγώνα. Όταν αρχίσαμε καλά, η πίεση έγινε μεγαλύτερη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, ότιαν δεν πάρεις την πρόκριση στα play offs, τότε η σεζόν μπορεί να τελειώσει από τον Απρίλιο. Για εμάς η ψηλή πεντάδα λειτούργησε καλά. Δεν ήταν στα πλάνα μας ένα rotation οχτώ παικτών, αλλά τελικά λειτούργησε καλά για εμάς".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ