20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κάρλαιλ – Μαβς: Έριξε “βόμβα” απoχώρησης μετά από 13 χρόνια!

Την πρόθεσή του να μη συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία των Ντάλας Μάβερικς, παρόλο που έχει συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια, εξέφρασε ο Ρικ Καρλάιλ μιλώντας στο ESPN. 

Στη δήλωσή του ανέφερε: «Μετά από αρκετές διαπροσωπικές συζητήσεις με τον Μαρκ Κούμπαν την τελευταία εβδομάδα, σήμερα επιβεβαιώνω ότι δε θα συνεχίσω να είμαι προπονητής των Ντάλας Μάβερικς. Αυτή είναι μια αποκλειστικά δική μου απόφαση. Η οικογένειά μου κι εγώ είχαμε μια εξαιρετική εμπειρία δουλεύοντας με υπέροχους ανθρώπους σε αυτή την υπέροχη πόλη για 13 χρόνια. Ήταν τιμή που δούλεψα στο πλάι των Μαρκ, Σιντ, Ντόνιε, Φιν, Κιθ, Ντιρκ, Κιντ όπως και με κάθε παίκτη και βοηθό προπονητή. Το Ντάλας θα είναι για πάντα σπίτι μου, είμαι ενθουσιασμένος για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου».

O 61χρονος βρίσκεται στον πάγκο των Μαβς εδώ και 13 χρόνια, από το 2008 και μαζί έφτασαν μέχρι την κορυφή του NBA το 2011, κατακτώντας το ένα και μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία του οργανισμού. Κατά τη διάρκει όλων αυτών των ετών, ο Κάρλαιλ μέτρησε 555 νίκες και 478 ήττες, 

Μετά τη φετινή μη πρόκριση των Μάβερικς στα playoffs, o ισχυρός άνδρας της ομάδας, Μαρκ Κούμπαν, είχε δηλώσει ότι δε σκοπεύει να αλλάξει προπονητή απλά για να αλλάξει, αλλά τελικά θα πρέπει να βγει στην αγορά. Μάλιστα, μια ημέρα νωρίτερα (16/06) ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα και ο GM, Ντόνι Νέλσον, έπειτα από 23 χρόνια στον οργανισμό.

Κάπως έτσι, το Ντάλας έγινε η έβδομη ομάδα σε αναζήτηση προπονητή μετά τους Σέλτικς, τους Μπλέιζερς, τους Πέλικανς, τους Ουίζαρντς, τους Πέισερς και τους Μάτζικ.  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ