15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κάποιοι ακόμα παίζουν μπάσκετ

Ο κορωνοϊός έχει βάλει λουκέτο σε όλο τον αθλητισμό στην Ευρώπη. Φυσικά και στο μπάσκετ, οι διοργανώσεις του οποίου έχουν σταματήσει στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Ελάχιστες είναι οι χώρες όπου ακούγεται ακόμα ο ήχος της πορτοκαλί μπάλας στο παρκέ σε πείσμα της πανδημίας, που έχει κλείσει όλο τον κόσμο μέσα στα σπίτια του. Μια από αυτές είναι η Τουρκία, για την οποία γίνεται πολύς ντόρος τελευταία. Παρά το ότι τις τελευταίες μέρες διάφοροι σταρ του πρωταθλήματος βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο κι εκφράζουν την αντίθεσή τους με τη συνέχιση των αγώνων (Λάρκιν, Ντίξον κ.ά.), η Super League συνεχίζεται με τους αγώνες της να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Το ίδιο θα συμβαίνει εφεξής και στη Σερβία, όπου το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας εξακολουθεί να διεξάγεται. Με ανακοίνωσή της, ωστόσο, η διοργανώτρια ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής τα παιχνίδια θα γίνονται με κλειστές τις πόρτες. Η Σερβία, πάντως, δεν είναι η μοναδική χώρα της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, που συνεχίζει να έχει πρωτάθλημα. Αν και οι Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία και Βόρεια Μακεδονία έχουν διακόψει τα δικά τους πρωταθλήματα, στο Κόσοβο η λίγκα διοργανώνει κανονικά τους αγώνες της. Η Αδριατική Λίγκα, όμως, έχει διακοπεί.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη VTB League, που επίσης έχει διακοπεί, ενώ σήμερα 14 Μαρτίου η ρωσική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι διακόπτονται τα πρωταθλήματά της. Άρα και η Super League, που μέχρι χθες συνεχιζόταν κανονικά. Οι Βαλτικές Χώρες (Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία) έχουν διακόψει τα πρωταθλήματά τους, το ίδιο και η Ουκρανία, ενώ μπάσκετ συνεχίζει να παίζεται μόνο στη Λευκορωσία.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται και στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στη μακρινή Ισλανδία, όπου όμως απομένει μία αγωνιστική για το τέλος της κανονικής περιόδου.

Σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης δεν παίζεται μπάσκετ. Μάλιστα στη Νορβηγία το πρωτάθλημα διακόπηκε ενώ είχαν αρχίσει τα πλέι οφ και είχαν ολοκληρωθεί οι τρεις από τις τέσσερις σειρές της πρώτης φάσης. Έχουν διακοπεί επίσης όλες οι διασυλλογικές διοργανώσεις (της Ευρωλίγκας και της FIBA).

Σε όλες αυτές τις χώρες τα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί προσωρινά με την εξαίρεση πέντε χωρών, που προχώρησαν σε οριστική διακοπή και ανέδειξαν πρωταθλητές. Στη Λιθουανία η Ζαλγκίρις, στη Σουηδία η Μπόρας, στην Ουκρανία η Ντνίπρο, στο Βέλγιο η Οστάνδη και στη Σλοβακία η Ίντερ Μπρατισλάβα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ