22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κάν’ το όπως το 2015, όχι το 2014

Το πρώτο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις μπήκε στα βιβλία και ο Ολυμπιακός καλείται να το ξεπεράσει για να είναι αυτός που θα πάει στο Βελιγράδι. Να κάνει δηλαδή ότι και το 2015 αποφεύγοντας αυτό που έγινε το 2014.

 

Το 2015 οι ερυθρόλευκοι είχαν χάσει στο 1ο ματς των πλέι οφ από την Μπαρτσελόνα όμως κατάφεραν και έκαναν την ανατροπή παίρνοντας τη σειρά με 3-1. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχαν χάσει και τότε το πρώτο παιχνίδι από τη Ρεάλ, το πάλεψαν αλλά αποκλείστηκαν με 3-2. Αυτή είναι η τρίτη φορά δηλαδή στην οποία οι Πειραιώτες χάνουν το πρώτο ματς των πλέι οφ και η πρώτη που αυτό συμβαίνει εντός έδρας. Στις πέντε προηγούμενες περιπτώσεις που μπήκε στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας, είχαν πάρει το πρώτο παιχνίδι.

 

Στατιστικά, το χθεσινό παιχνίδι ήταν το 2ο χειρότερο εντός έδρας για τον φετινό Ολυμπιακό που είχε 68 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Λιγότερους είχε μόνο στο “βατερλό” απέναντι στην Μπαρτσελόνα (56). Από την άλλη οι Λιθουανοί με τους 105 βαθμούς στο index, σημείωσαν τη 2η καλύτερη επίδοση ομάδας που επισκέφτηκε φέτος το ΣΕΦ μετά τους Καταλανούς (114).

 

Οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν μόλις για 3η φορά στα 16 εντός έδρας παιχνίδια τους, διψήφιο αριθμό τρίποντων (10) μετά τα ματς με Ρεάλ και Μπάμπεργκ (επίσης από 10).

 

Ρεκόρ καριέρας Παπαπέτρου και Πρίντεζη

 

*Με το 81ο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έγινε 9ος σε συμμετοχές στη διοργάνωση με τους ερυθρόλευκους προσπερνώντας τον Μίλος Τεόντοσιτς.

 

*9ος σε μία άλλη ιστορική λίστα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα είναι και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Έγινε ο 9ος σκόρερ των ερυθρόλευκων αφού με τους 11 πόντους που είχε χθες, έφτασε τους 583 και ξεπέρασε τόσο τον Θοδωρή Παπαλουκά (576) όσο και τον Λιν Γκριρ (578).

 

Ο διεθνής φόργουορντ έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του τελευταίου διμήνου φτάνοντας και σε ένα ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση με τα πέντε επιθετικά του ριμπάουντ. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των τεσσάρων που είχε στις 19 Νοεμβρίου 2015 σε ματς με την Τσεντεβίτα.

 

*Με ρεκόρ καριέρας έβγαλε το χθεσινό παιχνίδι και ο Γιώργος Πρίντεζης. Μοίρασε δύο τάπες στους παίκτες της Ζαλγκίρις κάτι που έκανε μόνο μία φορά ακόμη και στην καριέρα του στη διοργάνωση. Δύο τάπες είχε και στις 16 Νοεμβρίου 2011 σε ματς με τη Νανσί.

 

Με αυτές τις δύο τάπες, ο “υπαρχηγός” του Ολυμπιακού έφτασε τις 38 και έγινε ο 8ος μπλοκέρ στην ιστορία της ομάδας στη διοργάνωση ξεπερνώντας τον Κεμ Μπιρτς που είχε 36 σε μία σεζόν, την περσινή.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ