20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Κάνουν… επανάληψη στον ΕΣΑΚΕ

Το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, με τους τόνους πάντως να ανεβαίνουν και τους εκπροσώπους των ομάδων της Basket League να μην αποφεύγουν τις εντάσεις.

Η σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας ξεκινήσει από το πρωί του Σαββάτου (18/05, 10.00), με τις ομάδες να εκφράζουν αρχικά τη δυσφορία τους για τις τελευταίες ενέργειες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, που οδήγησαν άλλωστε στη σύγκληση του έκτακτου Δ.Σ., αλλά και παράλληλα δημιουργούν προβλήματα στην ολοκλήρωση της σεζόν, με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων των πλέι οφ. Καμία άλλη ομάδα, εξάλλου, δεν συμφωνεί με την αναβολή της έναρξης των πλέι οφ.

Το κλίμα δυσαρέσκειας δεν άργησε να γενικευτεί, με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων ομάδων να εκφράζουν την άποψη πως η κόντρα των «αιωνίων» έχει πλέον άπαντες κουράσει, ενώ έχει παράλληλα πλήξει και το ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως ειπώθηκε, στον Ολυμπιακό έχουν μεν ζητήματα με τη διαιτησία, ωστόσο δεν μπορούν να γίνουν τώρα αλλαγές στους κανονισμούς, που η σεζόν στην Basket League είναι λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της. Θυμίζουμε πως οι Πειραιώτες ζητούν ξένους ρέφερι για τα παιχνίδια τους με τους «πρασίνους», αλλά και την απουσία συγκεκριμένων διαιτητών από τα ματς τους με αντιπάλους τις υπόλοιπες ομάδες.

Το μείζον ζήτημα, βέβαια, δεν είναι τι θα γίνει με τους «ερυθρολεύκους» και τον Παναθηναϊκό, αλλά με την έναρξη των πλέι οφ, με τους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης να έχουν οριστεί να ξεκινήσουν σε λίγες ώρες. Οι ομάδες θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν εάν συμφωνούν με την έναρξη των πλέι οφ, μετά τις τελευταίες ενέργειες του Ολυμπιακού, με τις οποίες ζητάει την άμεση αναβολή τους. Η συζήτηση συνεχίζεται στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, έως ότου ξεκαθαριστεί τι μέλλει γενέσθαι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ