24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κάνει οικονομία και φαίνεται

Ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου βρήκε τον Ολυμπιακό στο 12-1, έχοντας περιορίσει δηλαδή τις απώλειες του στο ματς του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και έχοντας περάσει από έδρες που έκρυβαν “παγίδες” όπως του ΠΑΟΚ, του Προμηθέα και του Άρη. Το ερώτημα όμως είναι αν ο Ολυμπιακός του πρώτου μισού του Πρωταθλήματος είναι καλύτερος του Ολυμπιακού του αντίστοιχου διαστήματος της περσινής σεζόν. Οι αριθμοί απαντούν καταφατικά και το basketa.gr τους παρουσιάζει.

 


Η βασικότερη διαφορά των “ερυθρόλευκων” είναι βέβαια στον απολογισμό νικών και ηττών αφού ενώ φέτος έβγαλε τον πρώτο γύρο με μία ήττα (Παναθηναϊκός), πέρσι στο αντίστοιχο διάστημα είχε τρεις (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Πέραν όμως της καλύτερης βαθμολογικής συγκομιδής που σε κάθε περίπτωση του δίνει πολύ περισσότερες πιθανότητες για την πρωτιά της κανονικής περιόδου σε σχέση με πέρσι, ο Ολυμπιακός εμφανίζεται συνολικά καλύτερος σε στατιστικό επίπεδο με τους τομείς της οικονομίας (λάθη, ασίστ, κλεψίματα) να κάνουν στην πραγματικότητα τη διαφορά. Βέβαια υπήρχαν τομείς της στατιστικής στους οποίους ο περσινός Ολυμπιακός, του αντίστοιχου διαστήματος του Πρωταθλήματος, ήταν ανώτερος του φετινού. Ξεχωρίζει ως γεγονός για παράδειγμα ότι εμφάνισε καλύτερο ποσοστό σε όλες τις κατηγορίες των σουτ.

 


Πιο συγκεκριμένα, ο φετινός Ολυμπιακός εμφανίζεται καλύτερος...

 


*Στο σκοράρισμα με 2,38 πόντους περισσότερους από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 


*Στα επιθετικά ριμπάουντ με ένα περισσότερο από πέρσι.

 


*Στα λάθη κάνοντας 2,31 λιγότερα από πέρσι.

 


*Στις ασίστ με 1,54 περισσότερες από πέρσι.

 


*Στα κλεψίματα με 0,92 περισσότερα από τον περσινό πρώτο γύρο.

 

 

Ο Ολυμπιακός του πρώτου γύρου της σεζόν 2017-18 ήταν καλύτερος...

 


*Στην άμυνα δεχόμενος 3,38 πόντους λιγότερους από τη φετινή ομάδα.

 


*Στις βολές με ποσοστό καλύτερο κατά 0,82%.

 


*Στα δίποντα με ποσοστό καλύτερο κατά 2,3%.

 


*Στα τρίποντα με ποσοστό καλύτερο κατά 0,37%

 


*Στα αμυντικά ριμπάουντ με ένα περισσότερο κατά μέσο όρο από τη φετινή ομάδα.

 


*Στα κοψίματα, έχοντας 0,77 τάπες περισσότερες ανά αγώνα.

 


Το ranking είναι αυτό που δείχνει τελικά ποιος είναι καλύτερος, ο φετινός ή ο περσινός Ολυμπιακός του πρώτου γύρου, με τη φετινή ομάδα να έχει σχεδόν 5,5 βαθμούς περισσότερους ανά αγώνα.

 

 

 

Αυτά που δεν αποτυπώνονται στον παραπάνω πίνακα και στους μέσους όρους, “κρύβουν” κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Ο Ολυμπιακός της φετινής σεζόν έχει περάσει την μπάλα περισσότερο κοντά στο καλάθι από την περσινή. Εκτελεί κατά μέσο όρο 39,77 δίποντα ενώ στον περσινό πρώτο γύρο είχε 33,46 προσπάθειες από μέση και κοντινή απόσταση. Ο περσινός Ολυμπιακός είχε κατά μέσο όρο 25,77 προσπάθειες για τρίποντο ενώ φέτος ο αριθμός πέφτει στις 24,15.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ