21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κάθε λεπτό μετράει για Πρίντεζη και Βεζένκοφ

Επτά αγωνιστικές είναι αρκετές ως δείγμα γραφής για κάποια συμπεράσματα σε σχέση με τη συμπεριφορά των ομάδων της Ευρωλίγκας, έστω και μέσα από τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλλε η πανδημία του κορωνοϊού. Για τον Ολυμπιακό ένα από τα χαρακτηριστικά που φαίνεται να θέλει να του προσδώσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είναι αυτός της πολυφωνίας. Δεν θέλει μία ομάδα των δύο-τριών παικτών και το πολύ ευρύ πρώτο rotation της ομάδας το επιβεβαιώνει.

 


Μετά τα πρώτα επτά ματς της σεζόν, δεν υπάρχει παίκτης με μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από τον Σλούκα που δεν φτάνει καν τα 25 λεπτά κατά μέσο όρο (24:30). Συνολικά 10 από τους 13 παίκτες που έχουν πατήσει φέτος στα παρκέ της Ευρωλίγκας, έχουν διψήφιο μέσο όρο συμμετοχής!

 


Μετά και το παιχνίδι με τη Ζενίτ, υπάρχει μόνο ένας παίκτης με διψήφιο μέσο όρο πόντων (Μάρτιν 10,1) αλλά συνολικά έξι, έχουν περισσότερους από επτά γεγονός που επιβεβαιώνει το στοιχείο της πολυφωνίας. Ποιοι από αυτούς «ξεζουμίζουν» το κάθε λεπτό παρουσίας τους στο γήπεδο στο επιθετικό κομμάτι; Η αναλογία πόντων ανά λεπτό συμμετοχής, βγάζει μπροστά τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Σάσα Βεζένκοφ.

 

 

 

Ο Σλούκας 8ος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού

 


Οι τρεις πόντοι του Κώστα Σλούκα στο ματς της Αγίας Πετρούπολης ήταν αρκετοί για να τον οδηγήσουν σε ένα επίτευγμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έφτασε τους 668 και ξεπέρασε τον Μίλος Τεόντοσιτς για να βρεθεί στην 8η θέση της λίστας των σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Σύντομα ο διεθνής γκαρντ θα βρεθεί και στην 7η θέση της, αφού απέχει πλέον 41 πόντους από τον Γιάννη Μπουρούση που βρίσκεται σε αυτήν.

 


Στην πρώτη 30άδα της ίδιας λίστας μπήκε ο Σάσα Βεζένκοφ. Με τους εννιά πόντους που είχε απέναντι στη Ζενίτ, έφτασε τους 342 και ξεπέρασε τους Γιοτάμ Χαλπερίν (335), Παναγιώτη Λιαδέλη (339) και Έι Σι Λο (340) για να βρεθεί στην 30ή θέση.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ