25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

“Κάθαρισε” ο Γιουλ (Vids, Pics)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το παιχνίδι της κατά διαστήματα, η ΜόραΜπανκ Ανδόρρα της έβαλε δύσκολα, αλλά ο Σέρχιο Γιουλ ήταν ο γνωστός Σέρχιο Γιουλ και όταν χρειάστηκε πάτησε το γκάζι, πήρε πάνω το παιχνίδι και την οδήγησε, μαζί με τον Φελίπε Ρέγες και τον Γκουστάβο Αγιόν στο 95-84 και στο 2-1. Οι Μαδριλένοι είναι στα ημιτελικά των playoffs της Liga Endesa και περιμένει το νικητή του ζευγαριού Ουνικάχα Μάλαγα-Ιμπεροστάρ Τενερίφε (ο αγώνας άρχισε στις 22.15) για να μάθει τον αντίπαλό της. O Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε 10 πόντους (4/8), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη, 2 κλεψίματα, 1 τάπα σε 23'36''.

(Photo ACB)

Ο αγώνας κύλησε με πολλά νεύρα από πολύ νωρίς. Ο πρώτος που δέχθηκε τεχνική ποινή ήταν ο Χοάν Πενιαρόγια, προπονητής της ΜόραΜπανκ Ανδόρρα πριν καν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά αγώνα. Ο κύκλος έκλεισε με την κόντρα του Φελίπε Ρέγες με τους διαιτητές στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης να διστάσει να μιλήσει γι' αυτό ακόμη και στην κάμερα: "Θέλουν να φέρουν τον αγώνα στα ίσια και έχουν εκνευρίσει όλον τον κόσμο", είπε, χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά.

Οι αποφάσεις των διαιτητών είχαν μπει έτσι κι αλλιώς στο μικροσκόπιο από την προηγούμενη εκτός έδρας αναμέτρηση στην "Λα Μπομπονέρα". Δεν ήταν όμως μόνο αυτές που πρωταγωνίστηκαν σε έναν αγώνα με μεγάλη αστοχία στα σουτ τριών πόντων (4/25 οι δύο ομάδες στο πρώτο μισό), με τη Ρεάλ να έχει σαφή υπεροχή στα επιθετικά ριμπάουντ (10-3) και τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη.

Σε αυτό το πρώτο μέρος οι δύο ομάδες απασχόλησαν και το ιατρικό επιτελείο τους. Αρχικά με τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, ο οποίος ένιωσε ένα πιάσιμο και βγήκε νωρίς από το παιχνίδι και στη συνέχεια με τον Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος σε μια πτώση του, έδειξε να χτυπάει στο γόνατο και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, παίζοντας μόνο 9'20'' σε αυτό το διάστημα.

 

Η "βασίλισσα" προηγήθηκε 20-11 (8') με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Σέρχιο Γιουλ, έφτασε στο +13 (35-22, 14'10'') με τους Κάρολ και Ντόντσιτς, διατήρησε μια απόσταση της τάξης των 10 πόντων.

Στο ημίχρονο η ΜόραΜπανκ Ανδόρρα είχε μειώσει τη διαφορά σχεδόν στο μισό (46-39).

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιρνε επιθέσεις μέσα από το επιθετικό ριμπάουντ, ενώ σε αυτή τη φάση οι διαιτητές έκριναν πως πρέπει να δώσουν τεχνική ποινή στον Γκουστάβο Αγιόν.

Το σκηνικό  όμως στο παρκέ θα επαναλαμβανόταν ακόμη αρκετές φορές. Οι γηπεδούχοι έφταναν ως το +10, οι φιλοξενούμενοι θα επέστρεφαν και ξανά από την αρχή με τα νεύρα να έχουν κυριαρχήσει της συγκέντρωσης για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο.Και τους διαιτητές να δίνουν ένα ακόμη αντιαθλητικό στη Ρεάλ και συγκεκριμένα στον Ρούντι Φερνάντεθ σε αυτή τη φάση.

 

Κάπως έτσι, ή μάλλον και έτσι για να μην αδικούμε και την προσπάθεια της ΜόραΜπανκ Ανδόρρα που έδειχνε να το πιστεύει, όντας παρούσα σε κάθε φάση, το 64-54 (26'45'') έγινε 66-63 (29'30'') με αυτόν τον τρόπο.

Και λίγο αργότερα η τρίτη περίοδος έκλεινε 69-66 με ένα τρίποντο του Τόμας Σράινερ. Ο Γιουλ έδωσε έγραψε το 71-68, αλλά ο Ουόκερ ισοφάρισε το παιχνίδι (71-71, 31'15''). Ήταν η ώρα του MVP όμως: Ο Γιουλ σημείωσε 9 συνεχόμενους πόντους για να γράψει το 78-73 (33'20''). Για να διαμορφώσει το 80-73 ο Λούκα Ντόντσιτς με την εκπληκτική ασίστ του Γκουστάβο Αγιόν.

Ο Φελίπε Ρέγες είχε ήδη αναλάβει να δείξει γιατί χαρακτηρίζεται ο βασιλιάς των ριμπάουντ. Το 7ο επιθετικό "σκουπίδι" που μάζεψε το μετέτρεψε σε γκολ φάουλ για να δώσει και πάλι διψήφια τιμή στη διαφορά (86-76, 36') με τον Ντόντσιτς να κάνει ένα βήμα πιο πέρα (89-78, 37'), τον Γκουστάβο Αγιόν να σφραγίζει τη νίκη με αυτή του την ενέργεια...

 

...και τον Σέρχιο Γιουλ να βάζει την τελεία στην αναμέτρηση και στην υπόθεση πρόκριση γράφοντας το 95-84!

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ