23.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ιωσήφ Κωστόπουλος στο basketa : «Να κάνουμε πράξη το όραμα του προέδρου για τον Διαγόρα»

Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων βρίσκεται στην Α2 Ανδρών, καταφέροντας να κάνει πράξη το όραμα του προέδρου του, Γιαννούλη Καλλίλα, να δει την ομάδα της καταγωγής του να ανεβαίνει ένα ένα τα σκαλιά των Εθνικών κατηγοριών.

Αυτή η επιτυχία έχει στηριχθεί στο δίδυμο του προπονητή Σπύρου Σαμόλη, και τον τιμ μάνατζερ, Ιωσήφ Κωστόπουλο, οι οποίοι συνθέτουν μια ένα επιτυχημένο ντουέτο, παρά το γεγονός ότι κλήθηκαν να κολυμπήσουν σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο Ιωσήφ Κωστόπουλος, στον οποίο η διοίκηση έχει παραδώσει τα κλειδιά όπως ο ίδιος αναφέρει, μίλησε το basketa.gr μιλώντας για την επιτυχία της ομάδας, τον πρόεδρο, και το τι πρεσβεύει ο Διαγόρας.

-Πως είναι να είναι κάποιος τιμ μάνατζερ στον Διαγόρα, πως είναι το περιβάλλον εργασίας στην ομάδα ;

Σίγουρα είναι μια ξεχωριστή θέση, γεμάτη ευθύνες αλλά και υποχρεώσεις, τόσο στον Διαγόρα όσο και σε οποία ομάδα και αν είσαι. Εγώ προσπαθώ να ανταποκριθώ στον ρόλο αυτό όσο το δυνατόν καλύτερα μπορώ μην αφήνοντας και την επαγγελματική μου δραστηριότητα σε δεύτερο πλάνο. Έχω την τύχη να είμαι σε μια ομάδα  που έχει ένα πολύ οικογενειακό κλίμα, με ένα πρόεδρο που είναι έτοιμος να σου κάνει πράξη οποία επιθυμία έχεις σε όλα τα θέματα, και με αθλητές-προπονητές που πραγματικά ξεχνιέσαι από την καθημερινότητα και χαίρεσαι να περνάς ώρες στο γήπεδο

-Δυο χρόνια, δύο άνοδοι και ένα κύπελλο ΕΣΚΑ. πως βίωσες αυτήν την περίοδο, και πως μπορέσατε ως νεοφερμένοι να πετύχετε ιστορικές επιτυχίες για τον Διαγόρα ;

Δυο χρονιά δυο άνοδοι στην ομάδα και ένα κύπελλο ΕΣΚΑ,  σίγουρα είναι κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία, τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Εμείς έχοντας μια πολύ σωστή συνεργασία με τον πρόεδρο αλλά και το προπονητικό team δουλεύουμε καθημερινά αρκετές ώρες για να καταφέρουμε κάθε χρονιά να φτάσουμε και ένα κλικ πάνω από τα προηγούμενα στάνταρ της ομάδας. Είμαστε ευτυχισμένοι και παράλληλα τυχεροί γιατί οι κόποι μας αμείβονται με ανόδους και καλό μπάσκετ γενικότερα.

-Πρώτη σεζόν στην Β' Εθνική και άνοδος, πόσο εύκολα ήρθε αυτή, και πως ήταν να συνεργάζεσαι με παίκτες με ισχυρές προσωπικότητες ;

Σίγουρα ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν που έγινε ακόμα δυσκολότερη όταν κάποια αποτελέσματα στη αρχή πήγανε να μας βγάλουν εκτός στόχων. Εμείς είχαμε υπομονή και πίστη σε αυτό που είχαμε χτίσει το καλοκαίρι και βάζοντας το κεφάλι κάτω, και κλείνοντας τα αυτιά μας δουλέψαμε και δικαιωθήκαμε. Ένα επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας αυτής είναι το γεγονός ότι είχαμε στις τάξεις μας πολλούς έμπειρους αθλητές, που κατάφεραν να βάλουν πλάτη όταν η ομάδα τους χρειαζότανε, και έτσι η επιτυχία ήρθε αναπόφευκτα.

-Με τον Σπύρο Σαμόλη είστε μαζί από τη Νέα Ιωνία. Πως προέκυψε η συνεργασίας, και πως συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Θα έλεγες πλέον ότι είστε αχώριστο δίδυμο ;

Με τον coach Σαμόλη σίγουρα υπάρχει χημεία. Η συνεργασία προέκυψε όταν εκείνος με επέλεξε για τον ρόλο αυτό σε προηγούμενη ομάδα (Νέα Ιωνία) και ήταν εν τέλει τυχερός (γέλια) και συνεχίζει μέχρι τώρα και θέλω να ελπίζω για πολλά χρόνια ακόμα. Εξάλλου πέρα από το κομμάτι του μπάσκετ εγώ έχω γνωρίσει έναν αληθινό φίλο και αυτό είναι που μετράει τελικά.  

-Πως είναι να δουλεύεις με τον Γιαννούλη Καλλίλα, και ποιο το όραμα του για την ομάδα ;

Ο πρόεδρος είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην αυτή την ομάδα. Νομίζω ότι τον έχω καταλάβει σε πολύ μεγάλο βαθμό για τα θέλω του και σέβομαι τον αγώνα που κάνει για την ομάδα της καταγωγής του, και έτσι έχουμε μια πολύ αρμονική και παράλληλα φιλική σχέση. Το όραμα του για την ομάδα είναι να ευχαριστιόμαστε την καθημερινότητα, να είμαστε μια γροθιά σαν οικογένεια, και φυσικά να δίνουμε την μάχη μας σε κάθε αγώνα.

-Μοναδικό μειονέκτημα η έλλειψη κόσμου σε ποσότητα. Πως το αντιμετωπίζεται αυτό ;

Όσο αναφορά το κομμάτι κόσμος, εμείς έχουμε θέσει σαν στόχο κάθε Κυριακή να έρχεται και μια οικογένεια περισσότερη από την προηγούμενη φορά, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα βλέπουμε ένα γήπεδο γεμάτο μικρά παιδιά, που στο μέλλον θα γίνουν κάλοι και σωστοί αθλητές.

-Πλέον η ομάδα βρίσκεται στην Α2, πως προετοιμάζεται για αυτό και αν θα κυνηγήσει την Α1 ;

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν χουμε συνειδητοποιήσει αυτό που έχει συμβεί. Μέρα με την ήμερα όμως βάζουμε κάποια πράγματα στο τραπέζι και τα συζητάμε για να φανούμε όσο πιο ανταγωνιστικοι μπορούμε σε μια κατηγορία που για εμένα προσωπικά είναι η πιο δύσκολη που υπάρχει. Η ομάδα θέλουμε να σταθεροποιηθεί εκεί και που ξέρεις στο μέλλον ίσως χτυπήσουμε και την πόρτα για παραπάνω.

-Κλείνοντας ποιους θέλει να ευχαριστήσεις ;

Τελειώνοντας να ευχαριστήσω πάνω από όλα την γυναικά μου και τα δυο μου παιδιά που με ακολουθούν παντού αυτό το διάστημα. Τον coach Σαμόλη που μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα, άλλα και τον πρόεδρο που με αποδέχτηκε για αυτό τον ρόλο, και μου έδωσε κατά μεγάλο βαθμό τα κλειδιά της ομάδας.

photo credit : ipolimas.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ