21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ιωνικός-ΠΑΟΚ 83-84: Ήταν θέλημα Γκρίφιν (vid)

Διανύοντας την καλύτερη φόρμα του στα τελευταία δύο χρόνια και με την πέμπτη νίκη του στα τελευταία έξι παιχνίδια Πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ ορίζει πια τη μοίρα του για την 5η θέση της κανονικής περιόδου έχοντας, θεωρητικά, ελπίδες ακόμη και για την 4η. Αυτά τα δεδομένα δημιούργησε η νίκη του επί του Ιωνικού στη Νίκαια με 84-83 που σημειώθηκε χάρη σε ένα τρίποντο του Μάλκολμ Γκρίφιν στα 7,7''. Από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός θα ψάξει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για μια τουλάχιστον νίκη που θα τον στείλει στα πλέι οφ.

 

 

Ο Ιωνικός με ζον-πρες στα 4/4 του γηπέδου που κατέληγε άμυνα ζώνης «2-3», προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να δυσκολέψει τον ΠΑΟΚ που όμως με οχτώ πόντους του Λοβ βρέθηκε μπροστά με 14-6 στο 4'. Παρότι ο Δικέφαλος συνέχισε να έχει τον έλεγχο (17-24 στο 8') ο Ιωνικός μάζεψε τη διαφορά και στο τέλος της πρώτης περιόδου μόνο ένας πόντος χώριζε τις ομάδες (23-24). Οι Νικαιώτες μάλιστα προσπέρασαν για πρώτη φορά με την έναρξη της δεύτερης περιόδου με τρίποντο του Χόλογουελ (26-24). Το ζον-πρες και η ζώνη ζόριζαν τον ΠΑΟΚ που από τους 24 του 8' είχε 29 στο 15' και ο Ιωνικός που βρήκε ψυχολογία ξέφυγε με οχτώ (37-29). Οι δύο ομάδες συναγωνίζονταν στα λάθη αφού τελείωσαν το ημίχρονο αμφότερες με διψήφιο αριθμό και παρότι ο ΠΑΟΚ, πλησίασε στον πόντο (37-36 στο 19'), ο Ιωνικός είχε στο ημίχρονο το μέγιστο προβάδισμα του αγώνα (45-36).

 

 

Ο Τζος Κάρτερ μπήκε «ζεστός» στο δεύτερο ημίχρονο και με τρία τρίποντα του ο ΠΑΟΚ πλησίασε στους τρεις (50-47) και στα μέσα της τρίτης περιόδου ισοφάρισε στους 53 πόντους. Ο Ιωνικός όμως έβγαλε άμυνες και αφού ξεκόλλησε στην επίθεση, έτρεξε σερί 10-2 (63-55 στο 28'). Στο τέλος του δεκαλέπτου όλα ήταν ανοιχτά για τον νικητή (66-63). Με πέντε σερί πόντους του Γκρίφιν και κυρίως τρία τρίποντα του Μπιτς ο ΠΑΟΚ προσπέρασε μετά από ώρα (73-75 στο 33'). Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό υπήρχε ισοπαλία στους 81 πόντους έπειτα από 2,5 «στείρα» λεπτά και για τις δύο ομάδες. Ένα άστοχο τρίποντο του Τέρνερ έδωσε την ευκαιρία αιφνιδιασμού και με καλάθι του Πρίτζετ ο Ιωνικός προσπέρασε με 83-81. Ο Γκρίφιν πήρε την απόφαση για τρίποντο και ευστόχησε στα 7,7'' για την προσπέραση τον ΠΑΟΚ (83-84). Ο Μαυροκεφαλίδης αστόχησε στο τελευταίο σουτ και ο Δικέφαλος πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Φυσικά και ήταν ο Γκρίφιν όμως ο Μπο Μπιτς ξεκόλλησε τον ΠΑΟΚ που πήγαινε χωρίς δημιουργία απέναντι στη ζώνη του Ιωνικού. Σημείωσε 12 πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου και έδωσε το έναυσμα για την επιστροφή και τελικά τη νίκη του Δικεφάλου.

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Σε ένα ματς με πολλά λάθη, ο ΠΑΟΚ έκανε λιγότερα (16 έναντι 24 του Ιωνικού) καταφέρνοντας να τα περιορίσει μόλις στο ένα στην τελευταία και καθοριστική περίοδο.


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ