25.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ιωνικός – Κολοσσός 86-85: Αστέρι λαμπερό στα πλέι οφ

Ο Ιωνικός πανηγυρίζει και έχει κάθε λόγο να το κάνει. Το συναρπαστικό ματς με τον Κολοσσό που κρίθηκε στην παράταση τον ανέδειξε νικητή με 86-85 και με ένα άλλο θρίλερ, αυτό του Ηρακλή με τον Προμηθέα να έχει λήξει με νίκη των Πατρινών, τον έστειλε στα πλέι οφ. Το καλύτερο φινάλε μιας πετυχημένης χρονιάς για τους Νικαιώτες, οι οποίοι θα απολαύσουν και μια σειρά αγώνων με τον Παναθηναϊκό σαν... παράσημο της προσπάθειάς τους. Εβδομοι τερμάτισαν οι Ροδίτες που θα παίξουν με το Λαύριο.

Ο Σαγίντ Πριτζέτ μπήκε φουριόζος στο ματς και οδηγούσε τον Ιωνικό σε σταθερό προβάδισμα. Στο 15-9 στο 7'30'' είχε σκοράρει όσους πόντους όλος ο Κολοσσός και το δεκάλεπτο έληξε με 23-16.

Ο Θοδωρής Ζάρας ήταν αυτός που ανέβασε ρυθμό για τον Κολοσσό, έδωσε επιθετικό ρυθμό και έφερε το ματς στα ίσια. Από το 25-16 του Ιωνικού οι Ροδίτες πλησίασαν στο 38-37 στο 19' και το ημίχρονο έληξε με 41-37

O Ιωνικός έκανε δυναμική εκκίνηση και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τολιόπουλο αυτή τη φορά επιθετικό πρωταγωνιστή να στέλνει τη διαφορά στο +9, 54-45. Προσθέτοντας και δυνατή άμυνα, αλλά και την άνοδο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, οι Νικαιώτες κρατούσαν πια τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και άρχιζαν να... λοξοκοιτάζουν και στα άλλα γήπεδα.

O Κολοσσός δεν είναι ομάδα που τα παρατάει και δεν το έκανε ούτε σήμερα. Ανέβηκε ο Αρτις, ο Ζάρας παρέμενε ασταμάτητος και πήγε στο 62-58 στο 32' από το 62-54 που είχε τελειώσει το δεκάλεπτο. 

Με το ματς στο 77-74 στο τελευταίο λεπτό, ο Ζάρας αστόχησε σε τρίποντο για την ισοφάριση. Την ίδια ώρα στο Ιβανώφειο ο Τζεράι Γκραντ έκανε το 83-86 για τον Προμηθέα και εκείνη τη στιγμή ο Ιωνικός ήταν στα πλέι οφ. Μόνο που όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φέρνει η ώρα. Στα 3''' πριν τη λήξη ο Αρτις έκανε κλέψιμο, του έγινε φάουλ πετώντας τη μπάλα έξω από το τρίποντο, έβαλε τις τρεις βολές και ισοφάρισε σε 77-77 στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Οι ομάδες συνέχιζαν πόντο με πόντο και με το σκορ ισόπαλο στο 44', ο Κολοσσός με τρία συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ έβαλε τρίποντο με τον Αντριτς για το 82-85. Ο Μαυροκεφαλίδης έβαλε δυο βολές, ο Αρτις έχασε τρίποντο και μία επίθεση... μια χρονιά. Ο Πρίτζετ την πήρε μόνος του, ευστόχησε στα 4,4 για το 86-85. Ο Αντριτς πήρε την τελευταία επίθεση, την έχασε και ο Ιωνικός ήταν στα πλέι οφ.

ΑΠΟΣΒΕΣΗ: Ο Σαγίντ Πριτζέτ ήταν εκ αρχής ένα στοίχημα για τον Ιωνικό. Δικαίωσε την επιλογή του, πρόσφερε και πήρε πολλά από την ομάδα και έκανε... απόσβεση με το προσωπικό καλάθι που έφερε την πρόκριση για τα πλέι οφ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: O Ιωνικός έχασε κατά κράτος τα ριμπάουντ, αλλά ήταν πολύ πιο εύστοχος και με τα ποσοστά του ειδικά στα δίποντα βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν. Με ένα τέτοιο, βρήκε και θέση στα πλέι οφ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ