16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ιωνικός – Απόλλωνας Π. 76-69: Ο «δαίμονας» Τζέρμαν υπέγραψε την πρόκριση (pics)

 
 
Ο Ιωνικός μπήκε με το δεξί στα επίσημα παιχνίδια της χρονιάς, νικώντας με 76-69 εντός έδρας τον Απόλλωνα Πάτρας και παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη αγωνιστική του κυπέλλου. Εκεί όπου την Τετάρτη θα είναι και πάλι γηπεδούχος με αντίπαλο τη Λάρισα. Η ομάδα του Κούρο Σεγούρα παρότι είχε σημαντικά στελέχη ακόμα εκτός αφού δεν έχουν ενσωματωθεί, έπαιξε τρομερή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και ευτύχησε να έχει σε μεγάλα κέφια τον Γιουτζίν Τζέρμαν. Ο νεαρός αμερικανός γκαρντ δικαιώνει από νωρίς τη φήμη του δεινού σκόρερ και φαίνεται ότι έχει έρθει στην Ελλάδα για μεγάλα πράγματα.
 
Ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και το έκλεισε δίκαια προηγούμενος με 48-41. Ο Κόουλμαν του έδωσε τα σταθερά βήματα σε αυτή την επίσημη πρεμιέρα, ο Μπάρφιλντ σήκωσε στη συνέχεια το επιθετικό βάρος, ενώ οι ψηλοί του κυριάρχησαν έναντι της ελλιπούς φροντ λάιν του Ιωνικού. Στου δρόμου τα μισά ο Απόλλωνας είχε 18 ριμπάουντ έναντι 10 του Ιωνικού, που είδε τους Ελληνες να πρωταγωνιστούν και τον Κολοβέρο να δείχνει έτοιμος για τη μεγάλη ευκαιρία.
 
 
Ο Ιωνικός είδε τον Τζέρμαν να μπαίνει φουριόζος επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και να τον φέρνει σε θέση οδηγού 49-48 στο 22', όμως το κυριότερο ήταν ότι ύψωσε αμυντικό τείχος. Το 65-58 στο 33' σήμαινε παθητικό 10 π-όντων σε 13 λεπτά, από 48 στα πρώτα 20 και τον είχε φέρει σε ρόλο φαβορί.  Ο δαιμόνιος Τζέρμαν είχε πάρει φόρα πια και κανείς δε μπορούσε να τον σταματήσει και ο Ιωνικός κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα και πανηγύρισε την πρόκριση.
 
ΑΤΡΑΞΙΟΝ: Ο Γιουτζίν Τζέρμαν ήρθε με συστάσεις... δαίμονα και μοναδικό ερωτηματικό την επαγγελματική του απειρία στην Ελλάδα. Από τα φιλικά κιόλας έχει δείξει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα βρήκε μια ατραξιόν και ο Ιωνικός έναν παίκτη που θα συζητηθεί. Χαρισματικός σκόρερ, παίκτης με ηγετικά προσόντα, θα μας δώσει πολλές αφορμές να ασχοληθούμε μαζί του.
 
ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Απόλλωνας είχε δείξει από τα ματς προετοιμασίας ότι θα παίξει πολύ με το τρίποντο. Το έκανε και σήμερα, του μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο και ήταν καλά, τα έσπασε στο δεύτερο και με τελικό απολογισμό 6/28 δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο.
 
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ