19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ιωνικός – ΑΕΚ 59-65: Οι λεπτομέρειες ήταν «κιτρινόμαυρες» (pics+vids)

Σ' ένα παιχνίδι για γερά νεύρα όπου οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες, η ΑΕΚ νίκησε εκτός έδρας τον Ιωνικό Νικαίας με 65-59, για την 5η αγωνιστική της Basket League.

Η Ένωση έχασε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης τον Στέφαν Γέλοβατς λόγω τραυματισμού και στο φινάλε έπαιξε χωρίς τον Νίκο Παππά ο οποίος αποβλήθηκε. Παρ' όλα αυτά η ομάδα του Στέφανο Δέδα πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, με το συγκρότημα του Κούρο Σεγκούρα να «πέφτει» στο 1-4.

Το πρώτο μέρος είχε δύο εντελώς διαφορετικά «πρόσωπα». Στο εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι και προηγήθηκαν 23-15. Η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως ήταν εξαιρετική. Έσφιξαν την άμυνά τους και κυριάρχησαν απόλυτα. Το επιμέρους σκορ ήταν 23-5 υπέρ τους και πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με διαφορά δέκα πόντων (28-38).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα και ξέφυγε με διαφορές που προσέγγισαν τους 20 πόντους. Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 43-52. Οι Νικαιώτες συνέχισαν την αντεπίθεσή τους και ο αγώνας εξελίχθηκε ξανά σε ντέρμπι.

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και στην τελευταία περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι στις λεπτομέρειες κι έφυγαν με το σημαντικό διπλό (59-65).

Ο «ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ» ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ: Για τη νικήτρια ΑΕΚ τη διαφορά έκανε ο Έρικ Γκρίφιν. Ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε 14 πόντους με 6/7 σουτ και παράλληλα ήταν εντυπωσιακός στην άμυνα με τέσσερα κοψίματα! Πολύ σημαντική και η παρουσία του Ίαν Χάμερ ο οποίος πέτυχε 12 πόντους και «κατέβασε» 13 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους τα πάντα προσπάθησε να τα κάνει ο Γιουτζίν Τζέρμαν. Έμεινε για 40 λεπτά στο παρκέ και σκόραρε 24 πόντους, δίχως αν φανούν αρκετοί.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Αρκετά ισορροπημένη η στατιστική σ' ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες ήταν άστοχες. Η ουσιώδης διαφορά έγινε στους πόντους που προήλθαν από τον πάγκο της κάθε ομάδας. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν 27 πόντους από εκείνους που ήρθαν από τον πάγκο, την ώρα που ο Ιωνικός μόλις 15.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ